soctant in the making

Så har jag äntligen fått veta var det är tänkt att jag ska husera under vårterminen. Vi hade väntat på våra praktikplatser sedan i höstas när läraren igår skickade ut ett mejl där det stod att det äntligen var klart och att hon idag skulle komma till föreläsningen med the big news. Tror ni folk var spända eller? Vi snackar nedräkningarnas nedräkning. Nästan alla hade väl loggat in på studentportalen varenda dag sedan november för att kolla om nåt nytt kommit upp om praktiken. Och så äntligen idag. När hon delade ut pappren idag till var och en, som en betygsutdelning, var det som en explosion i klassrummet. Spänningarna vi haft sedan långt innan jul släppte i ett kollektivt haveri. Nu fick vi veta om vi skulle agera skolkuratorer, utredare, jobba på ungdomshem eller på socialtjänst.
'
Själv brukar jag ha otur när det gäller lottningar och liknande. När jag pluggade på lärarprogrammet fick jag göra min praktik på Irstaskolan en bit utanför Västerås. Långt från allt och en ganska sorglig liten håla. Så jag var helt inställd på att behöva pendla till Östhammar. Men vet ni? Jag har fått praktikplats på placeringsenheten på soc här! På min gata. Det tar mig ungefär en minut att gå dit. Jag ser dit när jag går ut med soporna. Jag går förbi varje dag på väg till ica. Fatta! En minut till jobbet, trettio sekunder till gymmet och fem minuter till ica. Har vi guldläge eller? Hoppas nu bara att själva stället är okej. Men om det inte är det så är det iaf nära. Hellre dåligt på min gata än dåligt i Östhammar!
'
Kvällen spenderades med kissemissen i soffan. Försökte titta på morden i midsomer på svtplay men det var så otroligt tråkigt. Alla avsnitt där det handlar om att folk bråkar om mark (vilket är rätt många) och byggnadsprojekt är totalt ointressanta. Jag vill ha passion och bittra släktfejder.
'
Idag har jag annars kommit fram till att min notläsningsförmåga lämnar mycket att önska.
'
Natti natti
Katti katti
och läskig hand...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0