upplysning

Det verkar vara så att man måste ha ett google konto för att kunna läsa min andra blogg, om man vill det. Det är egentligen lite konstigt för det framgår ingenstans när man begränsar bloggens läsare att det är så det fungerar, men så är det visst. Att skaffa googlekonto är dock enkelt och löst på tio sekunder.
'
Idag hade jag visst på mig en fin klänning, för alla män mellan 15 och 80 stirrade verkligen på mig hela vägen hem från stan. Ni vet när man följer en människa med blicken tills man inte kan vrida på huvudet längre. Borde jag tycka att det är smickrande eller borde jag tycka att det är läskigt? Och om du, jordgubbsförsäljare utanför kvarnen, händelsevis skulle råka titta in här: Det är inte kul och man känner sig inte uppskattad av en vissling och ett med flit lite för högt mumlande "Shit vilken fin tjej". Det är faktiskt lite creepy.

back in town

Hemmaa aah-aah-aaaah.
Alltså, världens mest osympatiske man satt bredvid mig på tåget till Stockholm. Han pratade för sig själv, eller han läste högt för sig själv hela resan. Däremellan pratade han i telefon och sa saker som "vi ska dra jävlarna till domstol, men hag har fler procent än dem, nu ska de spolas ner i toaletten, blablabla"
'
Alltså seriöst, vad vill folk med sina facebookevenemang? "Alla vi som ska bada i sommar"...ba...JA JAG SKA OCKSÅ BADA I SOMMAR! VILKET SAMMANTRÄFFANDE, SKA VI BADA IHOP?

DJ Pilfink

Alltså, den här katten, han som heter Spock, han är inte som vanliga katter. Idag låg han under busken när jag var ute och solade i trädgården (han kan inte vara ute själv här på Marstrand, han vill bara vara där vi är) så sitter det en (för övrigt skitstörig) pilfink på staketet precis brevid och skriker. Och katten bryr sig inte ens. Han tittar inte ditåt en sekund. EN FÅGEL SITTER EN METER IFRÅN KATTSKRÄLLET OCH HAN BRYR SIG INTE. Det blir ingen man av den katten, det blir det bara inte.
'
Aa, alltså pilfinken. Sjukt störig! Han satt och skrek på telefonledningen hur länge som helst. Rytmiskt också: först en jämn takt. Pip, pip, pip, pip...sen med tillägg; pip-pip, pip, pip, pip-pip.
SERIÖST? DJ-PILFINK?

Solen, havet och vita byxor

Idag vaknade jag, helt utmattad, efter att ha sovit typ...fyra timmar. Men vi tog båten, plockade upp moster och man, och puttrade ut till en vacker klippa där vi lade till i en vik i lä. Där låg jag som en klubbad säl i solen i flera timmar, för att sedan äta en massa mat, dricka rosévin och ta en liten bergsklättrartur. Vi puttrade hem igen när vinden mojnat och ja, nu sitter jag här.
'
Alltså, en annan sak. Vad är det med kvinnor 50+ och vita byxor? Vad är det som händer med dessa kvinnor när de fyller 50 och de plötsligt tycker att de ska vända på kläderna? Innan sin 50-års dag har kvinnor svarta byxor och vit topp. Sen fyller de år och så vänder de på det, sätter på sig vita byxor. Gärna matchar de detta med en stor blommig tunika. Eller! En vit tunika! Så fort sommaren kommer börjar alla 50+ damer se ut som spöken som härjat i linneskåpet. De tycker kanske att de är sommarfräsha, och blundar i spegeln när de trycker ner sina medelålders ben i ett par tajta vita. Jaja, jag måste ändå säga att jag föredrar dessa linneskåpsspöken framför de kvinnor som givit upp helt bara för att de börjar få rynkor och tänker att "nu är jag tant så då är det kört". Människa! Sätt på lite smink för bövelen.
'

Nyheter och annat

Sitter i soffan med mensvärken from hell! Lordy lord vad det kan göra ont.
Jag kommer att ha en annan blogg också, paralellt med den här. Den är skyddad, så bara inbjudna kan läsa den. Den kommer att vara lite mer privat och lite mer...ja. Vissa saker flyttas från denna blogg dit. Kommer fortfarande skriva om mitt mående och leverne här, men jag vill hålla den här bloggen mer vardaglig och mer, normal. För jag är normal. Jag är inget psykfall även om jag skämtar om det.
'
Hör av er till mig på [email protected] om ni vill ha åtkomst. Ni som bloggar vi blogger tror jag kommer åt den oavsett.

vilka är ni?

Hörreni ni, ni därute. Hallå? Hör ni mig? Hehe
Vilka är ni egentligen? Vilka är ni som intresserar er? Är ni klasskompisar, körvänner eller vilsekommen men välkommen främling? I want to know.
Kramar

jasså?

min psykolog sa till mig att livet inte ska vara en kamp. och jag blev förvånad. på riktigt.
vad tycker vi om det?

om skådespelare med ett ansiktsuttryck

Kristen Stewart ser alltid lite äcklad ut och lite smått förskräckt och osäker. Detta är hennes standarduttryck. Kristen kan du se i bland annat Twilight.
'
Keira Knightley är världens mest överskattade skådespelerska. Hon ser alltid alltid ut såhär. Lite menande blick, och underbettet såklart. Ibland ler hon, då ser hon likadan ut fast med tänder. Se Keira i Pirates of the Caribbean. Eller inte.
'
Orlando Bloom lurade världen i Sagan om ringen. Vi trodde alla att han var bra, tills vi insåg att han såg likadan ut i alla andra filmer. När Pirates of the Caribbean kom och han såg ut som Legolas fast i kort hår så avslöjde han sig. Sen glömde vi ju bort detaljen med att Legolas kan vara filmhistoriens enklaste roll att spela. Det enda han behöver göra är att blicka mot horisonten. Såhär.
'
Robert Pattinson kan iofs ha talang, speciellt eftersom han i sin ungdom spelade i Harry Potter 4, där han inte bara såg lidande ut hela tiden. Nu för tiden ser han nämligen konstant lidande ut. Inte bara i Twilight-filmerna.
'
Sveriges mest överskattade skådespelare heter Jakob Eklund. Han ser ut såhär. Lite plirande, lite Sveriges motsvarighet till Orlando Bloom. Jag verkligen att han är så fruktansvärt dålig. Kan han spela en annan roll än den där poliskommisarien eller? Kan han ens spela den?
'
Nu listar vi lite skådisar med koll i stället: (svenska och utländska)
Meryl Streep (bästaste)
Emma Thompson
Al Pacino
Kate Winslet
Bill Nighy
Alan Rickman
Johnny Depp
Jarl Kulle
Stina Ekblad
Ellen Paige
Penelope Cruz
Gösta Ekman
Margareta Krook
Stellan Skarsgård
Julia Dufvenius
Peter Haber
Lena Nyman
'
Vi har faktiskt jättemånga bra skådisar i Sverige. Varför envisas man med att ge roller till Ola Rapace, Jonas Karlsson och Helena Bergström? Lösningen på den sista är iofs bara att sätta Colin Nutley på filmförbud.

Nu börjar det...igen

Sommarens hemtjänstsäsong börjar idag, till min stora (o)lycka. Två kvällspass står på schemat nu. Jag föredrar att jobba kväll framför dag faktiskt, förutom när man har något soft dagspass typ 7-13. Jag tycker nämligen inte alls om att gå upp på morgonen och speciellt inte om jag vet att jag har en lång och hård dag framför mig. Nåväl, tiden brukar faktiskt gå ganska fort på det där stället, och det är rätt skönt att det inte är så mycket som är nytt. Jag ska göra som pappa har sagt att han gör när han har något tråkigt jobb, tänka "pengar, pengar, pengar, pengar..."
'
Pengar är förresten ett jätteroligt ord. Pengar. Penngg-aar. Pääännn-gaar.
'
Först käkar vi lite lunch/frukost, sen en liten date med min psykolog, och sen jobbish.
'
Kan förresten tillägga apropå gårdagens lilla utbrott på slitz och jämförandet med veckorevyn, att veckorevyn nyliigen hade en kampanj där de lyfte fram "vanliga tjejer" i olika storlekar osv. Nåväl, den var väl sådär egentligen, men ändå en fin tanke i grunden. När hade slitz en fin tanke senast?

tar det på bloggen också

Ni facebookare kanske har sett den lilla debatten på min vägg? Jag länkade nämligtn till Amanda Schulmans blogg där hon skriver att hon tycker att tidningen Slitz borde läggas ner och jag håller ju då med henne fullständigt. Jg är medveten om att nedläggningen av tidningen inte är aktuellt och att det till och med skulle vara odemokratiskt, men jag står för att jag tycker att det är en jäkla skittidning och att de som läser tidningen inte kan ha reflekterat speciellt mycket. Eller att de helt enkelt är dumma i huvudet, men det tror jag inte gäller för alla, jag tror snarare att de är ignoranta. Nu ska jag berätta för er varför.
'
Slitz är kvinnoförnedrande (och även mansförnedrande för den delen). Så är det. Inte bara har man avklädda bilder på tjejer i diverse undergivna positioner (fotograferade lite uppigfrån, som vanligt, och tjejerna har den klädsamma kom och ta mig-blicken). Tar man sig en snabbtitt på Slitz hemsida märker man snabbt att den riktar sig till män som definierar sig som "manliga". På framsidan ser man en bild på en blond plastbröstad tjej i underkläder, och på bilden bredvid ett stridsflygplan. Nåväl. Sedan kan man klicka sig vidare till lite olika saker. Man kan titta på bilder av halvnakna tjejer (och läsa lite fakta om dem, för insidan räknas ju också...)
'
Sedan kan man läsa lite olika bloggar, en svara på sexfrågor-blogg, nån random blogg och nån stilblogg. Jaja, det är väl okej. Föruom att tjejen som svarar på sexfrågorna kanske inte direkt är vad jag skulle kalla en bra rådgivare, men visst, hon kanske representerar den typen av tjejer som killar som läser slitz gillar (även hon är lättklädd på bilderna vill jag tillägga).
'
Sen kommer vi till själva kärnan i slitz, nämligen läsningen. Det finns lite nyheter (majoriteten verkar handla om bilar, men låt gå för det med). Sen har vi Sex, och nöje. På "nöje" finner vi först lite mer sport och flygplan och en artikel om hur man ska vara för att få kalla sig man. Vissa saker är v äl bra (även om man ifrågasätter rubriken) typ "sparka aldrig en annan kille på pungen". Sedan kommer "Låt aldrig din tjej köra bilen om inte i nödfall" och "håll tjejen på halster" mer finnes, men idag koncentrerar vi på de mest uppenbart kvinnoförnedrande delarna.
'
Sen kommer kategorin "Sex". Där har vi "Ligg med en feminist" där de först likställer feminister med manshaterskor (så mossigt) och sedan hävdar att feminister bara behöver lite kuk.
"En käck liten konstfackelev som bara några timmar tidigare stått och hållit en exceptionellt förvirrad monolog om könskvotering för den uttråkade undertecknad var strax därefter den pådrivande parten i följande meningsutbyte:
– Ja! Där! Ja! Bind mig! Smiska mig! 
– Alltså, om du verkligen vill, visst, men är inte det lite väl förnedr…
– Håll käften och smiska mig, din, din… MAN! Åh! Ja! Åh!-i!-oh!-åh!-ah… etc."
Taget ur sitt sammanhang? Det blir inte bättre, kolla här: http://www.slitz.se/Sex/jensen-feminist_160.html
'
Eller varför inte "10 budord för den otrogne mannen": : "För en man är otrohet naturligt – monogami är onaturligt.
Att du lite då och då känner ett behov att sätta på någon annan än din flickvän som omväxling är inget du ska känna dåligt samvete över."
'
"Ingen kvinna har permanent äganderätt över dig och din kropp - du lånar ut den frivilligt till vem du vill, när du vill."
'
Eller vad sägs om "Jensens Varning för skördetröskan"" Kvinnliga spermjackers är ute efter din säd i avelssyfte – Stefan Jensen avslöjar en chockerande konspiration i det svenska samhället."
'
Detta var ett litet smakprov, mer finns att läsa på hemsidan. Tidigare idag har jag fått ställa slitz och veckorevyn mot varandra (ofrivilligt). Jag tycker VR är en riktigt skittidning den med. Men man kan ändå inte på långa vägar kalla dem jämlika. VR skriver aldrig förnedrande om varken män eller kvinnor på det här sättet. VR har inte köttmarknadsbilder på män, däremot retuscherade bilder på kvinnor. VR förmedlar också bilden av tjejer som underlägsna killarna med repotage som handlar om hur du får honom att bla bla bla, och hur du ska vara för att bla bla bla, och hur du tolkar honom. Sällan någonting om hur du klarar dig själv eller hur du fötjänar att bli behandlad. VR har visserligen typ "60 snyggaste killarna". Jag tycker det är helt okej att lista både snygga tjejer och killar (eller egentligen inte...men det är en annan sak). Konklusionen här är att både VR och Slitz är kvinnoförnedrande. Men SLitz är det på ett så äckligt och nevärderande sätt att jag på riktigt tar illa upp när jag läser skiten. Jag bryr mig inte om om det är på skoj. Man får inte skämta om kvinnor på det här sättet! Det är inte kul! Jag skrattar inte, som sagt.
'
Slutligen så vill jag bara säga att jag är så trött på att behöva ta all diskussion på en gång. Jag kan alltså inte diskutera Slitz utan att behöva diskutera ALLA tjejtidningar och säga "inte för att vi är så mycket bättfe vi tjejer" typ. Som vanligt kan jag inte bara få säga en sak utan att först behöva försvara och förklara och ursäkta en massa annat...
'
Amanda Schulmans artikel finner ni här:
http://blogg.yourlife.nu/amanda-schulman/2011/06/06/lagg-ner-den-dar-javla-skit-tidningen-slitz-nu/

om män och strumpor

Strumpor i sängen, strumpor i soffan, strumpor på toaletten. Så såg situationen ut förut när jag var sambo. Jag har funderat över det här med män och strumpor och hur det kommer sig att män alltid har så sjukt många strumpor? Gärna alla av samma färg också, fast med lite olika nyanser så man ändå måste para ihop dem rätt. Nu när mina vänner börjar flytta ihop med sina killar så har jag bara fått vatten på min kvarn och ytterligare bekräftelse för mina tankar. Citat: "Isabella, när du sa att du hittade strumpor överallt så trodde jag att du menade typ olika kläder, typ kalsonger och så också, men det är verkligen strumpor! Jag dammsög fram ett par strumpor från under soffan"
'
Ja hörrni, män och strumpor. Någon mer med samma erfarnhet? Min enda tanke är att de svettas mer om fötterna...att de måste byta oftare. Eller att de gärna glider runt med strumporna ett tag efter att de klätt av sig resten...så att de liksom inte orkar gå tillbaka till tvättkorgen utan bara drar av sig dem och sedan kryper ner i sängen. Jag antar att jag inte är den enda som även reflekterat över svårigheterna med att få en man att ta av sig strumporna ibland? De går inte heller barfota på sommaren i samma usträckning, så under de varma månaderna har vi en förklaring där. Jag har inga strumpor alls på mig mellan typ maj och augusti.
'
Har vi kvinnor också någonting vi dräller runt med? Jag placerar vattenglas och tekoppar överallt jag...ser två felplacerade glas redan nu bara jag lyfter blicken.
'

om det konstiga samtalet

Vi var ändå rätt inne i samtalet vid bordet på V-dala ikväll, jag och Rebecca. Belysningen var dämpad, vi hade druckit nåt glas och hade en givande diskussion om personlighetslöshet och människors undermedvetna drifter att göra underliga val. När tjejen som kom och satte sig bredvid uppenbarligen kände Rebecca så började de prata lite grann. Jag hälsade på tjejens kompis och jag började prata lite med honom om det vanliga, vad man pluggar, var man bor och så vidare. I normala fall så talar man på det här sättet i några minuter högst. Sedan vänder man sig åter mot sitt egentliga sällskap och fortsätter där man slutade. Men, dessa två människor, de slutade aldrig! De slutade aldrig föra privata samtal med mig respektive Rebecca. Och han slutade aldrig fråga mig frågor och verkade på riktigt jätteintresserad av allt jag sa. Jag pratade om Spock, och var helt chockad över att han på riktigt brydde sig. Det var iofs trevligt, men jag lyckades inte ta mig ur. Efteråt sa både jag och Rebecca att vi hade försökt avbryta samtalen för att kunna återgå till varandra, men ingen av oss lyckades. Istället avslutades kvällen med att jag sträcker ut en arm över bordet till henne för att jag börjar gäspa och vill gå hem. Ingen av oss förstod riktigt vad som hände där, och vi gick hem och kände oss lite....avsnoppade.
'
Nej, såhär ser jag inte ut just nu. Kände bara för att visa upp mig från en fin sida för en gångs skull, när jag inte ser ut som en zombie eller har jättenäsa.

bibliotekssynden

Jag har begått en stor synd. Jag har lånat en bok skriven av Dan Brown på biblioteket. Det finns en förklaring till detta:
Först så ville jag egentligen läsa Agnes Grey av Anne Brontë, men då visar det sig att jag inte hittar en endaste liten Brontë novell på hela bibblan, vilket jag tycker är anmärkningsvärt i allra högsta grad. Sedan bestämde jag mig för att jag ville läsa nånting av Keppler, vad heter han (de)? Lars?. Inte heller dessa böcker fanns eftersom biblioteket inte tar in böcker skrivna för mindre än tio år sedan. Då stod jag där, mitt detta inferno, denna ocean av litteratur och ingen hjälp att veta var jag ska börja någonstans. På bibliotek har man ju inte kommit på den här fantastiska idén att ha en hylla med typ nyheter, eller en med rekomenderade böcker, eller en med mest lånade böcker. Man har bara böcker och man är helt lost om man inte vet redan innan vad man vill ha. Alltså tog jag första bästa författare som jag känner igen, och som jag vet i alla fall är underhållande, vilket inte är så mycket mer än vad jag kräver en regning junidag. Så det är förklaringen. Jag ville heller inte köpa någon bok eftersom jag har ekonomisk kris den här sommaren eftersom jag fick mycket mindre jobb än vad jag brukar få. Dock fick jag lönen förhöjd med tre riksdaler i timman. Det ni!
'
Det är synd om människan.

"å hur hade ni de då?" eller ""holaaaa tapaaas?"

Jodå, vi hade det så fint så fint så fint.
Hotellet var fab, pool på taket, 360 graders utsikt över heela stan, coola lampor och snygg inredning. Rent och fresh. Knarkkvarteret gjorde sig påmint ibland, som när man gick runt hörnet för att handla och mötte några arbetande tjejer. Eller som när någon dude med tjackpsykos gick omkring och pratade högt. Men annars var det fint faktiskt, rätt trendigt. Vi har gått på museum och i parker. Vi har hängt på taket när det varit fint väder (inte så ofta tyvärr) och vi har besökt strandklubbarna. Framför allt har vi ätit mat och druckit cava på diverse snajsiga restauranger.
'
När vi kom hem var det bara till att vända igen för att byta staden mot landet och hänga i lovisas stuga som ligger fantastiskt vackert ute på en udde. Där badade vi bastu såväl som sjö, käkade räkor och läste böcker. Nu är jag hemma i Uppis. Har tvättat och ska bege mig ut för att handla.
Återkommer
'
Från storstad
'
till landet

pre Barcelona (Belbo flyger och far)

Sitter här hemma i soffan i mina nya skor som jag har trampat in här under eftermiddagen. Imorgon bitti bär det av till meteropolen Barcelona! Tydligen ska det regna hela veckan, vilket ju är mycket ironiskt eftersom det här kommer vara strålande sol och varmt. Men, i Barcelona finns museer, restauranger, barer och framför allt jag och Lovisa, så vi kommer nog att klara oss fin ändå. Sola får vi väl göra senare i sommar.
'
Detta är nog första gången inför en resa som jag inte har resfeber. Jag tror att det kan bero på att det är för att jag inte lämnar någonting i Uppsala nu. Ingen pojkvän, ingen katt, inget plugg jag egentligen borde ägna mig åt. Jag är helt fri att resa, och det kommer jag att njuta av varje sekund, inget regn ska ta ifrån mig det.
'
Ryanairs sköna komfort kommer jag att åtnjuta om cirka 16 timmar och jag riktigt längtar efter att sitta rak i ryggen som en fura i tre timmar. För att inte tala om all härlig transfertid till stockholm, skavsta, girona och sedan slutligen barcelona. Där ska jag försöka att inte förirra mig alltför mycket i tunnelbanesystemet. Jag vet vart vi ska, men är inte helt säker på var vi ska börja.
'
Nej hörrni, om inte tidigare så hörs vi om cirka exakt en vecka. Då kommer jag att vara trött, glad och troligen känna att Uppsala är rätt litet. Och att veckan har gått mycket mycket fort.
Nu ska jag gå och köpa lite färdkost. Tänker inte ge Ryan mina surt fördärvade i utbyte mot en sliskig överprissatt liten pizzabit.
'
See ya
PUSS

och Hej!

weird

Kvällens weird:
En unge som drar ner byxorna och sätter sig bakom en grill. Efter det kommer en annan unge och plockar upp någonting med en spade bakom nämnda grill och bär iväg detta någonting och placerar det i sandlådan för att sedan tillsammans med den första ungen hälla lite sand på det.
Vad var det hon plockade upp?
Var det bajs?
Vad gjorde de med bajset?
Såg någon annan detta?
Ligger det nu en nedgrävd bajskorv i sandlådan?

om solen och glädjen

Det finns glädje i mitt liv trots allt. Som en jättemysig sovmorgon efter en kväll i fint sällskap och underhållande men meningslös film och lasagne. Som att komma hem till en ljus och fin lägenhet med vackra blommor. Som att få klappa en liten kattunge som spinner och myser. Som att sola på en filt med vännen och snacka skit och äta chips. Som att åka till Stenhagen och träffa Hanna. Ibland, när solen skiner framför allt, känns livet helt okej.
rätt tillfreds och solbränd Belbo!

äckel och upptäckter

Sitter hemma i soffan och tittar på svt24 som just nu visar ett fascinerande program om en norsk matbutik med ett lutande golv. Har varit en sväng på snärkan idag och sett flertalet saker som jag gärna hade varit utan. Bland annat ett par som tog ut svängarna lite väl mycket på dansgolvet och en flod av urin (på riktigt) som rann från en av de utställda bajjamajjorna på gården. Det är nog det äckligaste jag har sett i hela mitt liv. Efter att jag och Loe såg det så kände vi att det var dags att åka hem.
'
Jag brukar inte vara sådär kanonrak när jag går ut direkt, men när man är ute helt nykter (och lite trött) så ser man saker man inte ser annars. Man ser glassplittret på golvet, man känner stanken av intorkad öl och cigarettrök, man ser hur mycket folk anstränger sig för att se snygga ut och man ser hur ostadiga tjejerna egentligen är på sina klackar. Det är det man kan observera med ögat. Saker som man inte kan observera men ändå märka i helnyktert tillstånd är desperationen, ångesten, osäkerheten och den ansträngda lyckan.
'

RSS 2.0