hello veckan

Varför finns aldrig kursböckerna där de ska finnas? Typ Studentbokhandeln. Studentbokhandeln borde inte få kalla sig för Studenbokhandeln.
'
Helgen då. Joråsatteeh... Jag har klappat en fin hund, som dock tog tillfällen i akt när jag inte riktigt var beredd och slickade mig i ansiktet. Hunden var jättemysig att krama men jag vill inte pussas med djur. Jag har tvättat. Jag har även tittat på Youth in revolt (bra) och Wild target (bra, älska Bill Nighy) samt nästan hela Love actually för typ 10:e gången. Jag har gått ut och gått med ovan nämnda hund, tittat på vatten, tittat på en cementfabrik (varför kan man undra), ätit jättedåligt och varit yr och haft huvudvärk, typ firat min namnsdag i lördags samt blivit bjuden på mat och fått mat lagad åt mig. Pannkakor inkluderat. Jag har skrattat åt två extremt dåliga skämt, det faktum att man kan heta Ola-Conny (HAHAHA) och förundrats över mängden klockor och krukväxter som går in i en liten lägenhet. Jag har även varit nära psykbryt vid en biljettautomat på Stockholms central som vägrade fungera och således fått springa som blixten genom hela stationen fram och tillbaka för att få tag på biljettjäveln eftersom SJ nu dubblerat ombordpriserna på biljetter. En sak jag inte har gjort är att sova ordentligt. Dags nu.
FRED UT!

guldfiskminne

Ut?
Näe det regnar visst.
Ut?
Näe det regnar visst.
Ut?
....
Ut?
....
Uuuuuuut? UUUUUUUT! UUUHUUUHUUUHUUUT!
Näe det regnar ju
Intar väl snart sängläge då

om saker jag hatar som man inte får hata

1. Lejonkungen
Den är ju skittråkig! Kom igen! Simba är en fjant och Nala är en snobb. Och Timon och Pumba är inte ens roliga, Pumba är bara äcklig. Och En värld full av liv eller The circle of life är kanske den sämsta sången någonsin.
2. Tjuren Ferdinand
"Jag trivs bättre hääär..." Kommentar överflödig.
3. ABBA
Ja, nej kanske inte hata då, men ogillar starkt. Okej att inte alla låtar suger. Okej att filmen Mamma Mia var lite mysig. Men alltså är det bara jag som hör att ABBAs musik är dansband? Ojojoj detta kommer jag att få sota för att jag skrev.
4. Tävlingslekar
Nej jag vill inte spela kubb. Nej jag vill inte leka charader. Nej jag vill inte ha någon typ av tävlingslek alls! För jag är den minst tävlingsinriktade människan jag känner och jag har väldigt lite förståelse för människor som faktiskt BRYR sig. Det blir alltid så hetsig stämning. Och så är man tråkig om man inte är med. Men vafan jag sitter skönt i en soffa, med mitt vinglas, och har en trevlig kväll. Låt mig va.
5. Hits
Nej det är inte ens lite roligt att dansa till Summer of 69.
6. Sällskapsspel
Samma motivering som tävlingslekarna
7. Ost
Luktar fot, smakar fot.
8. Rhapsody in Rock
http://www.youtube.com/watch?v=bGfNRlhKeeI
9. Malena Ernman
Efter Melodifestivalen tål jag inte människan. Tyckte hon på riktigt att sången hon sjöng var bra?
10. Idol
Hej vi är idoljuryn och vi tar oss själva på jättestort allvar trots att nästan ingen Idoldeltagare blir nånting och vårt lilla "Made in Sweden projekt" floppade helt. Dessutom vet vi inte vad vi snackar om och vi är tondöva. Men Laila har i alla fall väldigt högt placerade ögonbryn.
'
Äckliga

Fail of Sweden

Idag är post PM. Vaknade med ont i halsen såklart och känner mig ruggig. Sånt som händer när man avslutar PMskrivandet med en 12 timmars session i Engelska Parken. Var hemma vid 23 igår. Jag och Hanna kämpade tappert hela söndagen. Idag belönade vi oss själva med en shopping spree i Uppis. Träffade såklart en massa andra utmattade socionomer på stan. Och vi köpte likadana tröjor i olika färger. Hmm, har vi umgåtts för mycket kanske?
'
Alltså vi såg en så himla kul grej på Åhléns. Ett smyckesmärke som hette "The feel of Sweden". Ja ni läste rätt. Jag skulle kunna beskriva märket, men en bild säger mer än tusen ord.
Kan någon berätta för mig vad läsglassögon är? Ögonformad glass som passar till en bra bok?


PM

Råkade visst lova att jag skulle återkomma. Sorry 'bout that. Jag kan uppdatera er om att jag fortfarande har halva PM:et kvar att skriva. Jag har sovit jääättelite tre nätter i rad och nu har jag insett att jag för första gången under min studietid (fyra år) kommer att behöva så att säga "pull an all-nighter". Det blir inte i natt dock. I morgon blir det kanske 18-20 timmars pluggdag. Det blir skoj. Men det finns kaffe. Och cola. Och julmust för att hålla hoppet uppe. Jaa, julmust i oktober. Låt mig va.
'
Ska för övrig tillägga att nej, jag har ingen jättenäsa. Den ser bara stor ut på bilden (förra inlägget).
Såhär ser jag ut när jag pluggar i engelska parken idag. Med kaffetermos. Wohoo!

om påsar

Herregud så tiden går sin lilla snabba gång!
Jag sitter mest och häckar i skolan under dagarna nu. Men, lite annat har jag hunnit med. Igår började vi repa juloratoriet igen. Jag blir alltid så glad av juloratoriet. Det finns liksom ingenting annat som ger mig mer julkänsla. Inte ens lussekatter. Idag har jag skrattat åt allting verkligen. Det blir så när man skriver PM. Hjärnan går på lågvarv liksom.
'
Skulle skriva ett sms till Rebecca där det stod "ska vara i engelska parken i eftermiddag". Min mobil föreslår ord för mig, beroende på vad jag skrivit tidigare så föreslår den liksom följande ord. Idag föreslog den "Jag ska vara i en påse". Hahaha det är fortfarande roligt tycker jag. Med de senaste dagarnas utveckling av internhumor skulle jag kunna säga att jag känner mig lite som en påsart. En påsart som flyger i vindart. Den var det bara Hanna och Rebecca som förstod. Ni andra får ursäkta, men klockan är halv tolv så det får vara okej.
'
Nä, jag ville bara säga hej. Återkommer med någonting mer eller mindre vettigt i morgon. Om ni saknar mig kan ni få en bild här.
'
I see you....
Är Belbo i en påse?
Har Belbo en jättenäsa?

om den misslyckade dagen

Idag skulle jag sätta igång med plugget "på allvar". Skulle sitta på carro minst fem timmar och vara jätteduktig. Men jag tog mig ur sängen vid halv tolv. Parkerade sedan i soffan och blev kvar där. Har läst lite, det har jag, men mest har jag haft huvudvärk och kollat på Ally McBeal. Fipplar med lite jourgrejer och funderar över min misslyckade dag. Funderar också på vem fan som snott mina noter. Och hur jag ska sjunga utan dem i morgon på högisen. Blir väl till att improvisera då...
'
Apropå högis. Sopranerna, i torsdags, vilken kväll. Efter att ha irrat runt halva Eriksberg i typ en halvtimma lyckades jag i alla fall hitta till rätt hus. Med rätt sopraner. Sjönk ner på en stol och lät mig uppmuntras helt enkelt. Sådant som händer med dem. Samtalsämnena kretsade kring helt vanliga saker som sjalar, ögonskugga, äckelgubbar, nakenbadande militärer och Ollendick. Ollendick är, från och med då, en gräslig äppelmask. Gräslig var däremot inte maten. Och definitivt inte den fantastiska kladdkakan. En mycket rolig gräddsprutsincident var på väg att hända, men avvärjdes i sista sekund.
'
Annars då? Någonting roligt att berätta? Nej. Tyvärr. Funderar på att hyra film. Såg att the Runaways kommit på hyrfilm. Verkar som att den skippade biograferna i Sverige. Det kanske är ett dåligt tecken. Men jag gillar Kristen Stewart.
'
Har annars kommit fram till att min katt är homosexuell. Jag älskar honom ändå. Han älskar män. Så fort en man är här (nu låter det som att det händer jämt haha det gör det verkligen inte, mamma) så blir han helt till sig och parkerar sig i mannens knä. Där förblir han. Min lilla gaykisse har kommit ut ur garderoben.

tipsar

Delar med mig av tipsen jag fick av Frans. Brukar ni också störa er på repotagen i bostadsmagasinen om de fantastiska vindsvåningarna med unika möjligheter och de lyckade människorna i vita badrockar som bor där?
Brukar ni också störa er på inredningsprogrammen där de gör om stora stugor med öppna planlösningar på en klippa i skärgården? Har ni också tänkt "Men gör om en etta i Gottsunda i stället så får ni se hur lätt det är"?

Läs först http://www.dn.se/bostad/vindsvaningar-har-blivit-ett-satt-att-leva-1.1185309
och sedan http://isabellestahl.wordpress.com/2010/10/12/vindsvaningar-har-blivit-ett-satt-att-leva-the-remix/#comments

om det vilda djuret i min säng

Igår natt fick katten spel. På riktigt. Han hade varit ensam över helgen för jag var i Stockholm, vilket jag återkommer till. På kvällen hade han stora ögon och var så att säga på g. Han satt bredvid kudden när jag skulle sova och stirrade på mig i väntan på att jag skulle göra någonting roligt. När jag inte gjorde någonting roligt, utan försökte lugna honom genom att klappa honom lite, gick han till attack mot min arm. Han var helt crazy. Efter att ha stängt in honom i köket ett tag (fick ge upp när han började hoppa efter dörrhandtaget) lugnade han sig dock. Men det var inte förrän efter jag vunnit en utstirrning mot honom och hans vilda ögon.
'
Stockholm ja. Det är skönt att komma ifrån Uppis lite ibland, det ska erkännas. På plattan såg jag någonting mycket underhållande. En snubbe i pandakostym som ledde ringdans. Det var någon typ av miljömanifestation tror jag. Det var rätt många som dansade. Sedan kom tre män iförda trikåer. De hade blå, grön och vit kroppsstrumpa. De skulle föreställa vatten, sol och vindkraftverk. De cyklade omkring och några andra jonglerade medan en grupp rullade ut en röd matta, som hela tiden blåste bort och fyllde en högst oklar funktion.
'
Så nu vet ni det. Nu ska jag läsa om utredningar när barn far illa!

om de främmande karlarna i mitt sovrum

Jag skulle inte vara i skolan förrän klockan 12 idag. Så jag tänkte ta en sovmorgon för av någon anledning är jag så omänskligt trött nu för tiden. Förutom den sedvanliga väckningen medelst blöt nos i nacken vid halv sex, så vaknade jag av att det ringde på dörren. Klockan 08.20. Det kan inte vara på riktigt tänkte jag och vände på mig. Men det kunde det för det ringde på igen. Så yrvaken satte jag mig upp, drog på mig pyjamas (ja, jag sover utan några som helst kläder, den informationen bjuder jag på till alla nyfikna), och öppnade dörren. Såg väl ut som en bättre zombie. In stövlar en okänd man i arbetskläder. Efter honom stövlar halvbekant granne in. "Får vi kolla ditt tvuttag?" Frågar han. Man nummer ett är förövrigt redan inne i sov/vardagsrummet och ligger på golvet och lyser med en lampa in i antennuttaget. Eh, jaa. Välkomna, liksom.
Nästan såhär snygg var jag när jag fick besök av två män i mitt sovrum!

stupid girl

Kollade precis på Mtv och såg Pinks video Stupid girl. I sången sjunger hon om hur tjejer förstorar brösten, solar, sminkar sig och beter sig på ett visst sätt för att få, typ bekräftelse. Hon driver med bland andra Jessica Simpson när hon tvättar en bil iförd jeansshorts. Jag antar att det är meningen att det ska vara någon typ av samhällskritik, kanske? Men det enda som händer är att hon klankar ner på tjejer som redan har problem med självkänsla. Jag vet inte om hon försöker vara feministisk, men jag tror det. Och hon misslyckas fatalt.
'
I sången framgår två saker. Först, det är tjejerna som är dumma när de anpassar sig efter en norm som säger hur tjejer ska vara. Stora bröst, smala och så vidare. Det handlar alltså inte om att tjejer, liksom även killar faktiskt, är så påverkade av en onaturlig, ouppnåelig bild av den perfekta kvinnligheten att de tar till extrema åtgärder och att det kanske inte är tjejernas eget fel. Det andra är att tjejer som är "snygga" och storbröstade inte kan vara smarta. De är stupid girls.
'
Det sista som händer i videon är att en liten flicka sitter och tittar på sina olika leksaker. Hon väljer mellan någon typisk tjejleksak, en docka eller vad det nu var, och en amerikansk fotboll. Hon har också en liten "god Pink" och en liten "ond Pink" vid varje axel som vill att hon ska välja olika leksaker. Det slutar med att hon väljer fotbollen och den "goda" Pink blir glad. Alltså. Smarta tjejer kan inte leka med dockor. Smarta tjejer beter sig som killar.
'
Självklart ska flickor och pojkar leka med vad de vill och ha på sig vad de vill och se ut som de vill. Utan att någon ska säga att de är dumma eller fel om de väljer "fel" leksak eller kläder.
Inte så smart?
(ithandikappad.info)

tappar hoppet

Såg lite kort på Oprah. Men jag kunde faktiskt inte titta klart. Det var så in i norden tragiskt. En familj hade adopterat fyra pojkar som de vanvårdade på ett sätt jag faktiskt inte sett förut. De fick nästan ingen mat. "Föräldrarna" hade satt lås på kylskåpet och larm på köksdörren. När de fick mat, vilket man aldrig visste riktigt när det skulle hända nästa gång,  var det havregryn och pankakssmet. Den äldsta pojken var 19 men han såg ut som 10. Vägde kanske trettio kilo. Hur kunde detta pågå så länge? Som jag förstod det var barnen inte inlåsta, inte hela tiden i alla fall. Allt uppdagades när en granne såg äldsta pojken stå och äta ur en soptunna i trädgården. Jag tror att folk måste ha sett. De måste ha misstänkt. Hur många sådana barn finns det? Hur många barn syns inte?
'
Jag kommer att tänka på hur processer runt omhändertagande av barn ser ut. Det verkar finnas någon uppfattning om att socialen kommer och tar dina barn så fort det är någonting. Det är en otroligt felaktig uppfattning. Jag tror att det finns många fler barn därute som inte borde bo hemma hos sina föräldrar. Som kanske inte lever i en sådan extrem utsatthet som barnen på Oprah, men som inte får den uppväxt de förtjänar.
'
Ja, vad ville jag ha sagt med det här? Usch, vet inte. Ibland tappar man hoppet...

RSS 2.0