ett lätt val

Jag såg SDs valfilm idag. Två män sitter och räknar och man får se statsbudgeten öka. En gammal kvinna med rullator försöker ta sig fram till en nödbroms när hon nästan blir nermejad av typ 40 kvinnor i burka med barnvagn. Budskapet var pensionsbroms eller invandringsbroms...Såklart var det fruktansvärt och allt sånt. Men jag kan inte sluta skratta. Det ser så fruktansvärt roligt ut när 40 kvinnor i burka springer med barnvagnar mot den stackars tanten. Det är helt sjukt och töntigt och löjligt. Det påminner mig om scenen i Life of Brian när de förklädda kvinnorna go bananas vid steningen. Ja, det säger ju en hel del om "hjärnorna" i SD. Jag har fnittrat för mig själv hela vägen till kvarnen och tillbaka.
'
Döda mig. Jag har såååå ont i halsen. Jag fryser. Jag är öm i hela kroppen. Men jag har tagit alvedon och jag ska på kör. Har även  översatt inte mindre en 32 meningar från svenska till spanska. De kan ha blivit lite hur som helst.
'
Jag är jättetråkig. Om ni vill ha kul så kolla på SDs valfilm i stället. Man skrattar hela dagen. Sen gråter man lite. Men sen skrattar man igen.

om färger

Nu sitter jag här och kastar långa lyckliga blickar på mina nya väggar. Jag har äntligen, efter tre år, gått från svagt mentalsjukhusgrönt till färgen light sunflower. Tydligen även känd som landstingsgult. Först tittade jag lite på den klassiska färgen stockholmsvitt. Även känd som nikotingult. Det fanns en annan "brutet vitt"-färg. Den hette Isabella. Den var svagt svagt gul. Vet ni varför man kallar den färgen för Isabella? Isabellagult! Jo, det ska jag berätta. Det var nämligen så att drottning Isabella av Spanien (Isabel egentligen, men namn förändras ju alltid på andra språk, som att drottning Elizabeth blev Isabel på spanska...) bestämde sig av någon anledning för att inte ta av sig sitt underlinne förrän Columbus kom tillbaka från sin rätt så långa resa över havet. Således förändrades färgen på hennes vita linne. Detta är vad jag har hört. Trevligt va? Att ge namn åt en sådan härlig färg!
'
Vilken idé förresten. Undrar vad hon hade i åtanke. Vad var poängen liksom med att inte byta linne på...ja jag vet inte hur länge Columbus var borta exakt men alldeles för länge för att inte byta underkläder.
'
Anyways-aah så är mina väggar inte Isabellagula, inte nikotingula utan light sunflower. Och det är vackert. Det här är min sista lediga dag innan skolan drar igång igen och jag borde egentligen spendera den med att översätta svåra meningar från svenska till spanska. En obehaglig sak är att på pappret med övningar står det "förbered dig på att redovisa på svarta tavlan". Det ser jag inte fram emot... I hus 16 i Engelska parken är tavlorna faktiskt svarta också. Inga whiteboards här inte. Nej nej vi kör old school svarta tavlan med vita kritor som dammar och låter iiiik iiiik när man skriver sina dåligt stavade spanska bisatser med dem.

om en fadäs

Jag kom på att jag glömt berätta om en sak som hände i Wien. Okej nu lät det som att det är värsta grejen. Inga förväntningar nu va. Anywho. En dag när vi spatserade omkring och tittade på byggnaderna i stan och drack iste med enorma sugrör så ser vi tre unga män i bar överkropp sitta och fläka ut sig på en bänk. Mitt i stan. VI tittar lite smått skeptiskt på dem (Jag har alltid haft svårt för när folk klär av sig mitt på stan. Bar överkropp har man på stranden, inte i centrala Wien). Jag studerar en av ynglingarna och säger lite halvhögt "Men lilla vän ta på dig tröjan". När vi går förbi dem så hör vi att de pratar svenska. SÅKLART. Jag tror inte att de hörde vad jag sa. Men vad de däremot hörde var tre tjejer som skriker "SHIT, DE VAR SVENSKAR" och sedan fnittrar hysteriskt och småspringer där ifrån. Smidig räddning där alltså.
'
Det är en bekant fadäs. Jag och Ida gjorde den säkert 10 gånger på gymnasiet. Det fanns nämligen några personer, speciellt en kille, som vi av flera skäl under en period tyckte var mycket pinsamt att springa in i i skolan. Vilket såklart medför att han alltid var i samma korridor som vi. Han hade också för vana att alltid komma ut genom dörrar vi stod vid. Det var liksom inte så att han nånsin hörde oss prata om honom eller att vi på något annat sätt gjorde bort oss uppenbart. Det vi alltid gjorde var däremot att tystna och plötsligt stå väldigt raka i ryggen när han kom ut genom nån dörr eller svängde fram bakom nåt hörn.
'
Bjussar på en bild till kvällningen. Jag i Alex enorma döskalletröja och skönheten Alex själv.

attans

En av mina favoritbloggare, Frans (som bloggar på nöjesportalen.se), kom ut som gay. Jag som hade tänkt att vi skulle gifta oss. Jag tänkte att om några år när åldersskillnaden inte längre spelar någon roll så skulle vi passa så bra ihop. Aja. Mina chanser är nu sumpade haha. Anyways.

meh

Hade sett fram emot att se Poirot. Men jag hade visst redan sett det avsnittet och jag kommer precis ihåg det så det är inte värt. Föck. Det blir Ally McBeal i stället. Eller Scrubs innan sängdags.

trött är bara förnamnet

Sov ingenting i natt. Ingenting. Alls. Jag gick och la mig vid ett men av nån anledning somnade jag aldrig. Slumrade lite då och då men jag somnade aldrig helt. Hatar när det händer. Eller jo förresten jag somnade till slut. En halvtimma innan jag skulle gå upp. Den här helgen har vi haft rephelg och jag har suttit på domkyrkoplan och hoat Ellington hela dagen igår och idag. Idag på lunchen lyckades jag sova fem minuter på soffan. Jag hade väskan som huvudkudde och fick således ett dekorativt avtryck på kinden. När jag sedan stapplade ut ur rummet snubblade jag på den obefintliga tröskeln och en kär sopis kommenterade lite finkänslig att jag såg full ut. Det var jag inte jag lovar. Om inte den lilla fjortistjejen på Chagall spetsat min latte. Nu är jag däckad i sängen. Kollar på true blood med katten och ska pallra mig till ica senare. Nu är det bara en vecka kvar till kursstart! Yey! Människor!
'
I kväll ska jag försöka hålla mig vaken och se Poirot. Jag känner mig jättekonstig idag så jag behöver nog sova i natt. Det finns massa saker jag vill göra i veckan. Åka till IKEA, hälsa på Viktoria, kanske hälsa på Philip. Okej det kanske inte var så mycket haha. Man tappar liksom konceptet om tid, aktivitet och effektivitet när man är ledig så länge som jag har varit nu. Då kan man liksom call it a day när man cyklat till veterinären och tillbaka.
'
Det känns som höst ute nu. Luften är klar och vinden är sval. Det känns faktiskt fantastiskt skönt. Det enda dåliga är att det blåser lite för mycket för att jag ska kunna ha på mig mina fina små plisserade kjolar. Däm jo hårses.

om en sak jag undrar

Jag blev lite filosofisk och tänkte på kärlek. Det måste vara världens mest uttjatade diskussionsämne, sångtextämne, poesiämne, bloggämne och så vidare. "Vad är kärlek?" "Hur vet man när man älskar någon?". Bla bla. Det är inte dessa tonårsångestladdade frågor jag funderar över. Eller ja, lite. Jag vet vilka jag älskar. Jag har alltid vetat om jag älskar en person eller bara tycker om den eller är kär eller förälskad eller whatever. Jag kan inte beskriva det. Jag kan inte förklara det. Jag har inga checklistor som jag går igenom för att veta. Jag bara vet. Sen är det kanske inte så att mina kriterier för att älska eller vara kär är samma kriterier som någon annan har. Vilket i sig kan leda till problem såklart. Men men. Det jag inte blir klok på, hur mycket jag än försöker få mina stackars utbrända hjärnceller att jobba är, hur vet man när man älskar sig själv? Vilka kriterier bör uppfyllas då? Det är nämligen ingenting jag bara vet. Hur mår man när man älskar sig själv? Betyder det bara att man har en bra självkänsla, bra självförtroende, trivs med sig själv? Betyder det att man inte behöver någon annan? Nej, det kan det inte betyda för i så fall skulle en självälskande människa vara en ö. Betyder det att man tycker att man förtjänar allt? Förtjänar det bästa? Betyder det i så fall att man ställer orimliga krav på livet? Kan man älska sig själv utan att älska sin kropp? Kan man älska sig själv och fortfarande vara självdestruktiv? För är vi inte alla lite självdestruktiva ibland...Kan man älska andra utan att älska sig själv? Kan man älska sig själv och ändå älska andra?

leker kurragömma

När Loe sov hos mig i natt vaknade hon till någon gång vid två. Hon väcker mig genom att så omtänksamt informera mig om att en jättestor spindel kryper över golvet. Jag letade efter den men hittade den inte. Gav till slut upp och somnade efter en timma i köket eftersom jag fick värmepanik och inte pallade kura ihop mig bredvid henne i 1.20 sängen längre. Idag har jag upptäckt att spindeln är en rolig och fantasifull lekkamrat. Jag och spindeln leker kurragömma nu. Jag letar och han gömmer sig. Men jag ser inte alls fram emot att hitta honom. Min erfarenhet säger mig att han antingen kommer att göra segerdansen i min säng vid tresnåret i natt eller gömma sig bland mina kläder.

om att bestämma sig

Kollar på ett program på 3:an. Tror det heter "Sex education". De pratar bland annat om sexualitet och homo och bisexualitet bland ungdomar. Nyss pratade de om att det finns trender i sexualiteten också. Det är enligt dem lite trendigt att vara bisexuell och en av fem engelska tjejer har kysst en annan tjej. Sedan frågar de sig huruvida det kan vara så att många ungdomar, tjejer framför allt, beskriver sig själva som bisexuella just för att det är lite trendigt och kändisar som Lindsay Lohan kommer ut som bi. De trodde att det nog kunde vara så. Att ungdomar "låtsas" vara bisexuella fast det egentligen inte är det. Jag tänker bara: "OCH?!" Spelar roland. Helt seriöst. Det spelar väl ingen som helst roll om folk är bisexuella eller inte. Måste man vara en "äkta" bisexuell för att komma undan med att kyssa person av samma kön? En ung bisexuell tjej berättar om att hon ofta får höra av både hetero och homovänner att hon "borde bestämma sig". Det är ingenting som förvånar mig. Jag har hört den själv till och med. Och jag har hört att det bara är faser som man går igenom. Vissa gör väl det och vissa gör det väl inte. Jag tycker att det är så sorgligt. Vadå bestämma sig? Varför? Varför måste jag bestämma mig? Vem förlorar på att jag inte bestämmer mig? Vem tar illa upp?
´
Jag är sociologiskt tränad. Jag förstår att vi måste kategorisera för att överleva, i princip. Det är därför vi har så svårt att hantera att inte veta om en person är man eller kvinna till exempel. Men det är ju inte alls samma sak. Det syns ju faktiskt inte på folk vilken sexuell läggning de har så det är ju inte så att det blir förvirrande eller jobbigt att umgås med någon som kan bli kär i både män och kvinnor. Herregud.
´
Jag är febrig. Inte kul alls. Och som den här dagen har tråkat mig! Och som morgondagen kommer att tråka mig.

mööh

Trött dag. Ser inte fram emot veckan faktiskt. Inte alls.
Och vad är grejen med alla äckliga raggarbilar på stan? Power small meet?
¨¨¨¨¨¨¨
Jag och Loe var ute och rände (rann?) igår. Så jag får väl skylla mig själv. Dock fick jag tillfälle att premiära min svarta klänning. Yey! Men alltså. Att inte vara på en nation kändes konstigt och överjävligt galet dyrt i jämförelse. Men jag har blivit gammal. Att komma hem klockan tre håller inte längre. Hjärnan går på sparlåga.
¨¨¨¨¨¨¨
Avslutningsvis har jag ett meddelande till en viss person:
May I kindly suggest that you go fuck yourself?

skit

Vilken otrolig jävla skitdag det här har varit. Jag pallar inte ens berätta vad som har hänt men dagen började med skit och fortsatte med mer skit. Nu är jag arg. Men Hanna var här och allt är lite bättre nu. Fredagen den 13:e. Sure thing. Jag är ensam. Ensam.

post Wien

Vi har sett Wien. Staden är stor och mycket mycket vacker. Vi såg rådhus, parlament, kyrkor, nationalbibliotek och andra historiska byggnader. Vi såg MUMOK, ett modernt konstmuseum som bland annat hade en cool utställning med ljusinstallationer. De hade också en såndär konstig modern utställning. Eller ja, det var väl från 1950 och framåt. Bland annat visade de korta filmer på en TV som stod på golvet. En av filmerna var av en kvinna som blev nedsprutad med röd färg och en annan var av en man vars ansikte konstnären band ett rep runt och hällde röd färg och nånting som såg slemmigt ut över. Vi var på zoo och såg apor, lejon, pingviner och en massa andra spännande och mindre spännande djur. De mindre spännande djuren var änder, renar och rådjur. Änderna var nog inte utställningsdjur utan de hade flyttat in hos pelikanerna. Vi gick i en enorm slottspark och såg slottet Schönbrunn som var så stort att det inte fick plats i min kamera. Detta gällde för fler av Wiens enorma byggnader. Vi åt galen österrikisk mat och mindre galen asiatisk mat. Vi var på ett litet..typ...vingårdsställe med höbalar och drack vin från trakten och tittade ut över staden på kvällen. Vi åkte upp i Donautornet och tittade ut över hela Wien och det åskade och blixtrade. Vi var på en marknad och tittade på kryddor och folk. Vi var på Schwedenplatz. Vi skrattade åt roliga tyska ord och att det finns en tunnelbanestation som heter Tcherttegasse! Vi umgicks med vår vackra receptionist / modellvän och hennes snuttiga hund. Vi satt på balkongen och vi åkte en massa buss och tunnelbana.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Nu är jag hemma och har lyckats skruva ihop sängen. Jag har mensvärk och mår illa och tycker lite synd om mig själv för jag hade planer på IKEA idag. Men är det fredag den 13:e så är det.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Här är några guldkorn

direkt från Wien

Wien är stort. Allt är stort i Wien. Och varmt. Alex bor i ett asmysigt område.
Efter mycket om men är vi äntligen här. Försenat flyg. Seg buss. Slovakian lines. Traffikkaos. Motorstopp på bilen.  Men nu är vi här. Igår såg vi staden, eller delar av den i alla fall. Kyrkan var stor. Allt var som sagt stort. Och vackert. Alex ska ta sin "efter sminkningen cigg". Vi tvingar henne att döpa alla cigaretter. Som en förklaring till varför liksom. Det blir mer och mer kreativa namn på dem. Alex har en hund som heter Pixie. Hon är vit och söt och alltid smutsig om munnen. Pixie alltså, inte Alex. Idag ska hon följa med oss till floden.
¨¨¨¨¨¨¨
Åh. Förresten. Spindlarna hatar mig. Eller älskar mig jag vet inte. Men ni minns kanske incidenten med spindeln i sängen? Jaa nu hade jag en spindel i väskan i morses. Skulle ta upp kjolen och ut trillar en liten tjock jävel.
¨¨¨¨¨¨¨
Neej nu ska vi gå.
Pussokram

om dagen innan

Nu är jag incheckad (jaja sedan i onsdags, vad är grejen?), färdigpackad och katten är lämnad till sin extramamma. Det betyder att jag åker i morgon bitti. Det kommer att bli en mycket lååååång resa. Dagen innan jag ska resa någonstans spelar det ingen roll hur mycket jag har sett fram emot det. Jag känner bara "nej, jag vill vara hemma med katten". Men det vill jag ju inte egentligen. Är dock lite stressad. Är egentligen jättetrött redan nu men är ganska säker på att inte få så mycket sömn i natt. "Men man kan ju sova på planet" tänker ni nu. Men nej, se det kan man inte för man flyger nämligen Ryanair. På Ryanair kan man inte göra nånting. Man kan knappt sitta. Snart tar de betalt för luften jag lovar. Några gånger har jag lyckats somna på Ryanairflyg. Man kan ju som bekant inte luta stolarna tillbaka. Att sova rakryggad är inte det lättaste. Så man kan antingen hänga med huvudet som en ledsen blåklocka/däckad alkis, eller sova meditationsstyle. Det är dock mycket avancerat. Och inte speciellt charmigt. Problemet är att hakan alltid åker ner och så sitter man där och gapar. Sedan vaknar man till, skäms lite, stänger munnen och fem minuter senare sitter man där och gapar igen. Ovärdigheten i det.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
På mitt golv ligger en stor säng upp och ner. Jag ska bli vuxen nu och få stor säng. När exet flyttade ut tog ju han ena sängen så det blev bara en 90säng kvar till mig. Ovärdigheten i att vara 22 år och sova i en 90säng. Ovärdigheten i det också.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Well well snuttar. It's time. Vi hörs nästa vecka. Jag har köpt en kamera och jag lovar att om jag inte lyckas klanta till mig så får ni om några dagar dela valda upplevelser med mig.
Puss och Kram

om herr jättespindels kusin

Igår kväll kom herr jättespindels kusin, herr jätteharkrank, på besök i natten. Jag anser mig själv vanligtvis vara en gästfri person men då herr jätteharkrank, liksom herr jättespindel, missbrukat gästfriheten genom att göra opassande närmanden, så var även herr jätteharkrank tvungen att möta sin skapare. Tyvärr. Jättetyvärr. Sin skapare mötte herr jätteharkrank medelst tidning. Eftersom herr jätteharkrank höll sig till taklampan var det inte utan strid. Jag jagade krank i säkert fem minuter innan jag, efter ett fäktande värdigt en Papphammarsketch, fick in en fullträff. Herr jätteharkrank fick döden dö på mitt vardags/sovrumsgolv.
'
I kväll har Hanna varit här och spanat in Morden i Midsomer (ovanligt trist avsnitt, efter 50 minuter var det bara en döing och vi satt och suckade "Amen döö'rå"). Det är fantastiskt vad nån timme med en bra tjej kan göra livet så mycket enklare! Hanna och jag är coolast i stan för övrigt. Av många skäl. Dels för att vi är så smarta och snygga, dels för att vi är kackerlackor. Vi överlever allt efter allt som hänt oss.

om dagen som jobbar emot mig

Hörrni. Idag har jag vaknat på fel sida. Det började i natt. Först drömmer jag en sorglig dröm som jag väljer att behålla för mig själv men den fick mig att bli ledsen. Sedan vaknar jag vid halv fyra och kan inte somna om. När jag ger upp och tänder lampan ser jag att jag fått besök i sängen. Av herr jättespindel som tagit sig in genom fönstret. Jag klubbar ihjäl herr jättespindel med en bunt papper och hans långa äckelben lossnar. Sedan när jag äntligen lyckats somna om drömmer jag att jag dör. Jag dör och jag ser ett svagt ljus som jag vet att jag borde gå till. Men jag kan inte. Jag försöker klättra upp mot ljuset men jag ramlar bara ner. Jag är på en stor äng och jag är ensam. Och död. Sedan vaknar jag och det regnar. Säkert på grund av herr jättespindel. Så jag får ta bussen ut till fyrislund och köpa kattmat. Framför mig står en kvinna som tar galet lång tid på sig med fakturor och en stor svart hund som slickar på min hand. Får springa för att hinna med bussen tillbaka. Oh, the joy!
'
Såhär känner jag mig nu:
Men tack Ann för din fina tröstkommentar! Det hjälpte.

om hemmets lugna vrå

Jaa. Här är det verkligen lugna vrån. Loe var här över dagen och höll mig sällis. Men nu har hon åkt och jag förvandlades till världens ensammaste människa. Sitter här och kurar i min Marstrandströja som egentligen är lite för varm och väntar på att tiden ska gå. Först en vecka, sedan två. Det känns som att sommaren har varit en enda lång väntan. Först väntade jag på att börja jobba. Sedan på att jobba klart. Sedan på att åka till Marstrand och efter det på att komma hem. Nu väntar jag på att åka till Wien. Och på att komma hem därifrån och på att det normala livet ska komma igång igen med plugg och föreläsningar och ett Uppsala som inte är folktomt. Just nu väntar jag på att det ska bli i morgon. Det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Och så väntar jag på att min tå ska läka så att jag kan gå normalt. Sommaren ja. Den har passerat hittills rätt fort. Och beroende lite på vad som händer nu kan det bli en sommar som jag minns med glädje och sorg blandat eller som jag inte vill minnas alls.
'
Här, bjuder på en "ensam och ledsenbild"

RSS 2.0