distans

Jag är så himla trött och seg. Jag har så sjukt svårt att ta mig för nånting. Har lyssnat på en inspelad föreläsning på min distanskurs idag, som var en introduktion till juridisk metod. Jaha, där satt en tant och berättade samma sak för mig om och om igen i fyrtio minuter. Saker jag redan visste för övrigt. Det här med distanskurs ska bli spännande att se hur jag klarar. Jag känner på mig att det finns en risk att jag antingen kommer att tagga av helt eller att jag kommer att satsa allting på den och glömma bort min riktiga kurs på socionomprogrammet. Jag vill så gärna vara en supermänniska som klarar att plugga 150% och jobba och göra annat. Men jag är väl inte det. Senast jag tittade mig själv i spegeln hade jag inget 6-pack på magen och när jag går in i telefonkiosker händer ingenting.

det lilla lugna

...har jag tagit det hela sommaren. Och så gör jag idag också, då det är sista dagen på sommarlovet! Sista dagen nånsin nånsin. Nästa sommar har jag antingen skrapat ihop nån stackars vecka semester, eller så är jag arbetslös. Det är en upplyftande tanke. Idag ska jag läsa Borta med vinden, kanske träna om det finns nåt kul pass, kolla på opera på dvd och fixa naglarna. Mycket intellektuell dag. Ska ha jour ikv också.
Bjussar på en sommarbild så länge.
'

Vet ni?

-Att jag älskar honom...
'
Jag tar risken att falla som en pannkaka efter att ha gått upp som en sol. För den här solen är värd att brännas av, och utsikten är värd att se även om jag faller ned och slår ihjäl mig.
Så är det. Just nu.

om den totala dekadensen

Jag har hört talas om en klubb. Den finns i London och New York, kanske på fler ställen. Klubben ska vara lite cirkusinspirerad, med någon slags inriktning mot provokation och... burlesque kanske.  Jag minns inte namnet nu. En kompis kompis har varit där. Hon hade sett en show. Tänk er nu först innan ni läser vidare att detta är ett fint ställe med fint folk. Det är exluskivt och kända skådespelare och mycket rika män är där. Tänk er sedan att det finns en liten scen på den här exklusiva klubben och att det upp på denna scen kommer en naken vacker kvinna. Tänk er sedan att denna kvinna bajsar på en muffin. Sedan äter hon upp den. Sedan spyr hon. Sedan äter hon upp det med.
Det här är inte ett skämt.
Jag upprepar.
Detta är inte ett skämt.
'
Min tanke är att detta är ett praktexempel på sagan "Kejsarens nya kläder". Folk sitter alltså och tittar på den här skiten (bokstavligt talat) förmodligen för att alla tror att alla andra tycker att det är...häftigt eller konst eller nåt. Har en djupare mening. Om någon bara skulle ställa sig upp och ropa "Men hallå! Det här är jätteäckligt!" så kanske alla faktsikt skulle inse, plötsligt, att de sitter och tittar på en människa som äter sin egen avföring. Vilket jobbigt verklighetsuppvaknande för dem då.
'
Jag lovade bilder, men pallar inte nu. Känner inte att det passar in i detta inlägg...

eh?

"I'm a normal person, I just like eating toilet paper"

om hemkomst och bristande rutiner

Jag har varit i Spanien och tappat uppfattningen om tid och rum helt. Jag antar att det kallas att varva ner och vila ut, för att när det plötsligt blev höst i Sverige och dags att återkomma till rutinerna, så som plugg, arbete och kör, så var jag helt bakom flötet och lallade runt och käkade glass och drack cava. Där ser man. Jag är jättebrun och imorgon lägger jag in lite bilder för allmän beundran.
'
Idag har jag även fått hem mitt lilla skrälle, som nu ligger och fläker ut sig på golvet med en uttråkad och världsvan min. Han visade inga som helst tecken på känsla när jag återsåg honom idag. "Den där gamla matten..." såg han ut att tänka.."ska det va nåt det?".
'
Åh jag kom på så många intressanta saker att skriva om när jag var i Spanien bara för att jag inte hade internet, och nu har jag glömt bort alltsammans. Jag kan berätta att jag har halkat ur banan helt och hållet. Alla rutiner är helt bortslängda i något hörn någonstans, eventuellt befinner de sig kvar på socialtjänsten. Jag lämnade dem när jag slutade där. Jag äter typ en gång om dagen, har massa tvätt som väntar, tre påbörjade böcker, ett gymkort som börjar mögla snart, ingen kurslitteratur och ingen koll. Mitt hår ser ut som ett skatbo och idag var första gången på pinsamt länge jag försökte sminka mig och klä mig normalt. Näe, ordning och reda och pengar på fredag från och med nu. Borde verkligen skaffa mig en mat- och sovklocka. Det här håller inte. En mat- sov- och medicinklocka, snarare.
'
Över och ut. Katten låter hälsa att han vill gå ut, och inte vara fången i denna lägenhet.

I stunden

Jag bloggar och kollar på sagan om ringen. Han läser en bok om ekonomisk historia (observera, för nöjes skull...)
Tog bilder på oss nyss, tyvärr så är vi inte så fotogeniska...så håll till godo.
'
See ya later
Hejhej!

jag glömmer aldrig

...bort vad du gjort.
Jag glömmer aldrig bort när du valde bort mig för henne. Hur liten jag kände mig och hur liten jag faktiskt var. Jag var ung, ett barn fortfarande och du var vuxen. Jag kommer ihåg garderoben i hallen och alla kläder och skor på golvet. Folk drack någonting brunt ur flaskor, någon slags absinth tror jag det var, som jag inte ville ha för det smakade kloakvatten. Jag minns en källare i huset och hur jag var rädd för den, och alla möjligheter och farligheter som den inbjöd till. Jag minns att jag egentligen inte ville gå hem, men att jag inte heller ville vara kvar och du följde mig till bussen.
'
Jag minns den kalla stentrappan med snö i hörnen, och trappan var blöt. Jag minns hur du övertalade mig, fast jag bara ville hem och var orolig för att sista bussen skulle gå. Jag minns att jag inte vågade, faktiskt inte ens kunde trots att jag försökte, säga nej. Så mina byxknän blev blöta i stentrappan. Jag fokuserade på höstlöv som blandats med snö. Det luktade sådär som det gör i blöta stentrappor på vintern när cement blandas med avgaser och ruttna löv. Jag försökte skynda mig, vara så effektiv som möjligt så att du kunde leda mig tillbaka till busshållplatsen. Minns inte riktitg, men tror att jag var osäker på var den var någonstans. Jag lämnade min kropp, mitt skal, och svävade i luften lite längre bort.
'
Till slut gick vi, du hade sagt tack, det minns jag. Varsågod? Jag frös när jag väntade på bussen, och som tur var kom den fort. På bussen, på väg mot Pettersbergsgatan, satt inte jag. Där satt ett skal, någonting som såg ut som en 16-årig tjej som studerade sig själv i spegelbilden i fönstret. Tomma ögon och rörelser utan mening när skalet som var jag rörde mig av bussen, mot huset, in och genom hallen. Skalet som var jag tog emot tillsägelser av föräldrarna för att jag var hemma senare än jag lovat. Hur skulle jag förklara varför jag inte hann med bussen?
Skalet som var jag gick och borstade tänderna och somnade. Sov tills det var dags att gå upp och åka till Stockholm och dansa balett. Jag kom tillbaka till mig själv och lovade mig själv att glömma. Och glömde försökte jag. Men det kändes inte bättre för det enda som hände  var att jag glömde bort varför jag var tom. Så jag mindes igen av en händelse. Och jag glömmer aldrig dig igen. Jag glömmer aldrig vad du gjorde.
'
Om jag blir ett spöke ska jag jaga dig.







dränkt Belbo

Ni vet när man är så blöt så att det liksom inte spelar någon roll längre? Ni vet det? Och sen blir man ännu blötare. Då är det bara att cykla. Cykla trots att maninte ser och trots att man inte ser vad som gömmer sig på botten (marken). När bilarna drar upp svallvågor som sköljer upp till knäna på en på ens cykel. Man vet när man är blöt på hela kroppen, innanför kläderna till och med. Ni vet när man vadar hem över grusgången och parkerar cykeln i en tjugo centimeter hög pöl. Såna dagar, såna dagar förtjänar man en chokladmuffin när man kommer hem och har hängt sina droppande kläder i badkaret.
'
Vad gjorde jag då på stan i detta väder då? Jo ni ser det finns någonting som heter planering. När man i god tid tänker ut vad man ska köpa och när, så att man passar på att göra det när det passar bra. Jag kan inte sånt. Därav hetsade jag ner på stan idag för att köpa födelsedagspresenter till mina finaste vänner. Presenterna höll sig för regnet som väl är. Vilket är mer än vad man kan säga om min väska...
'

...den får gå med rumpan bar

Jag insåg idag att jag på senaste tiden har klätt mig ganska...lätt. Jag tycker om att ha benen fria liksom. Idag frågade dock min pojkvän mig om jag äger ett par långbyxor...kanske dags att börja klä sig respektabelt igen? Har alltså klätt mig i hotpants senaste veckan. Känner mig som Sookie Stackhouse, fast inte lika blond, och förhoppningsvis inte lika attraktiv för diverse icke mänskliga figurer.
'
Jag har vänt på dygnet den här sommaren. I går var jag uppe till halv tre och sov till tolv då jag vaknade av att telefonen ringde. Nu sitter jag här, pigg som en mört. Borde dock däcka snart när the sugar high har lagt sig. Vi hittade en krusbärsläsk på ica som inte smakade krusbär men som luktade som det. Den var grön och lite barnsligt kul. Nu har A dragit och jag kände att det kanske var dags att besöka lilla bloggis igen. Jag har ångrat att jag var för feg och för lat för att åka till Pride ensam. Hade ju säkert träffat folk jag kände där, eller iaf bara kunnat titta på tåget och kändisspanat. Jaja...vad är väl en bal på slottet?
'
Har upptäckt en sak på apoteket. Personalen behandlar mig olika beroende på vilken medicin jag häntar ut. När jag hämtar ut p-piller eller något annat random typ penicillin, så säger de bara vad det kostar och frågar om jag vill ha påse, helt normalt. Men när jag hämtar ut citalopram (ssri) eller atarax (ångestdämpande) så får de ett milt uttryck i ansiktet och ett medlidsamt ansiktsuttyck. "Har du använt detta förut?". Det är ganska kul.
'
Nä, ska kanske försöka sova lite. Puss Hej!

tråkigt

VEM

Vem är i rummet med dig? Ingen
Vem fick du senaste sms av? Mamma 
Vem tänker du på nu? Honom
Vem pratade du senast i telefon med? Honom
Vems hus var du senast i? Päronens
Vem önskar du var med dig nu? Han
Vem är din favoritsläkting? Farfar, och farmor 
.
VAR

Var är din mobiltelefon? På fönsterblecket 
Var handlar du mest? Ica Torgkassen
Var fick du tag på tröjan du har på dig? HM 
Var åkte du senast bil? Till Lidköping med mina päronen för att hälsa på farfar och farmor

.

VAD

Vad åt du senast? Körsbärstomater
Vad drack du senast? Cola
Vad är det för färg på dina byxor? Svarta, hotpants 
Vad är den närmaste saken som är blå? En en kudde 
Vad har du på fötterna? inget 
Vad är din favorit färg? Rosa oh grönt
Vilken film såg du senast? Miss Marple 
Vad hör du just nu? Vinden i björkarna utanför, och bilarna på gatan
.
HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng? Jorå
Hånglat på en bio? Faktiskt inte

Hånglat i skogen? Haha
Tyckt att din kusin är het? Omg nej verkligen inte!

Sovit naken? Jadå, frihet!
Kört över hastighetengränsen? På cykel?
Målat om ditt rum? Ja, tänk den tiden när man hade ett rum. Ett "eget" rum. Målade från gult till marinblått, minns det så väl. Det blev fint.
Dansat framför en spegel? Självklart, både hemma och i de oundvikliga helväggsspeglarna i diverse balettsalar
Fått hicka? Seriöst. Finns det människor på jorden som aldrig haft hicka? 
Dumpat någon? Ja, mindre roliga upplevelser det där...
Stulit pengar från en kompis? Nej, men jag tror jag stal en pogg när jag var typ sju...räknas det? Det var hårdvaluta då ju!
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Inte bara folk jag nyss träffat
Varit i slagsmål? Ja, varje gång jag ska få in katten i buren eller ner i badkaret.
Smugit ur ditt hus? Nej
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Ja gud ja, young and impossible love. Som när jag var kär i Robin Hood när jag vat liten. Svårt det. Tecknade dessutom.
Hånglat med en främling? Definiera främling. Han/hon är väl inte en främling när man hånglar med den?
Älskar eller saknar någon nu? Älskar och saknar honom.


sola?

Har tydligen D-vitaminbrist. Där ser man. Då har jag ändå solat jättemycket senaste veckorna. Hmm. Vad ska jag göra? Sola mer? Äta mer ägg?

om två fisiga händelser och en säl

Loe har åkt hem, och kvar är jag, spock och havet. Vi umgås sällan samtidigt, vi tre. Idag har vi varit på en klippa långt ut i havet hela dagen, i sällskap av cirka 200 havstrutar. De höll igång, kan man säga. De är ju inte kända för sin skönsång direkt, det kan man ju inte påstå. Men vi såg en säl! Mamma såg två sälar till och med. Ett litet sälhuvud guppade i vattnet för att sedan göra ett dyk med hela sin blanka sälkropp.
'
För någon dag sedan gick jag och Lovisa en kvällspromenad, kan ha varit i onsdags. Vi gick nedåt lägenheterna som ligger precis vid vattnet och färjeläget, och strosade runt udden. På väg hem igen så hörde vi ett ljud som lät som en liten fis varpå vi automatiskt vände oss mot det hållet fisen kom ifrån och fann ljudkällan vara ett öppet badrumsfönster. Några dagar senare gick vi på kajen och passerade ett medelålders par. Mannen i paret smygfes när han gick förbi oss, en liten diskret prutt bara vilket ju kan hända den bäste. Men när han gått förbi och vi redan fnissat till åt lillfisen så väljer han att passa på att släppa loss ordentligt. Vi gick liksom precis bredvid i princip. Lite dålig stil tycker jag.
Fis aldrig med öppet fönster - du vet aldrig vem som står utanför.
'

RSS 2.0