faller för frestelsen

Sedan jag började blogga har jag haft en gnagande tvångstanke. "Jag måste göra en dagens outfit, jag måste göra en dagens outfit" So here it comes. Dagens outfit består av pyjamasbyxor och sexig tischa från tjejjouren.se
Hahaha
Feeling Hot Hot Hot! Or not!

om missen jag nästan gjorde

I en affär på stan idag. På ett bord med gamla kläder ser jag en kvinna sitta och stödja huvudet i händerna. Men sedan ser jag att det är en skyltdocka. Fast jag såg fel för det var en riktig människa. Som tur var insåg jag det precis innan jag hann grabba tag i håret på henne och ropa till mina vänner "HAHA, jag trodde det här var en riktig människa!"

men tomten är ju på riktigt

Har ni sett den nazistiska idioten som typ sitter i nån position i Sverigedemokraterna i Filipsstad på youtube? Han som vill bevara svenska traditioner som fornminnen, julafton och midsommarafton? Vi diskuterade honom i fredags och konstaterade bland annat att det ju var sjukt kul att en av de "svenska" traditionerna han ville bevara var julafton. En mellanöstenreligion liksom.

"Ja", sa R, "Att vi firar en tjock, skäggig gubbe från mellanösten haha"
"Jo fast tjock var han väl inte kanske" sa jag.
"Jo det tror jag att han var" sa R
"Fast nja alltså troligen inte" påstod jag och H envist
"Jo men jag tror nog att han var lite tjock, han, St Nicholaus..."
.
R läste aldrig barnens bibel som liten

om det verkliga problemet

http://www.dn.se/ledare/kolumner/vad-kostar-en-man-1.1174795
Ja alltså det stämmer ju. Det är ingen annan grupp som är ett lika stort problem i samhället som gruppen män. Det är männen som slåss, förstör, kör rattfulla och kör ihjäl folk, mördar, våldtar i parker och i hemmet. Så med SD's logik borde vi alltså göra någonting åt problemet mannen. Männen står för 90% av allt våld i världen. Både mot kvinnor och mot varandra. Det är även män som är överrepresenterade i pedofilbrott och incestbrott. Männen är även överrepresenterade bland dem som röstar på SD...
'
Vi spånade lite på att ta fram ett kvinnoparti, jag, Hanna och Rebecca. Eftersom män är ett sådant stort problem i samhället så borde det alltså införas någon typ av reglering. När män fyller 18 år och ska bli medborgare på riktigt så borde de först få genomgå en obligatorisk kurs i kvinnlighet. Sedan ska de få göra ett prov där det ska framgå att de förstått våra kvinnliga normer och vår kvinnliga kultur. De ska också förstå vårt kvinnliga språk, hur vi kvinnor kommunicerar. Om de inte klarar provet får de helt enkelt inget medborgarskap. De får inga medborgerliga rättigheter. För inte nog med att männen kostar samhället så mycket i form av sjukvård och skadegörelse. De tar även våra jobb och våra pengar eftersom de får mycket mer betalt! Eller så inför vi mansskatt.
'
Ja, det låter absurt visst gör det. Men om sverigedemokraterna kan resonera så så kan jag också det. Kvinnodemokraterna!

blir lite ledsen av flera skäl

Ja då ska väl jag säga mitt också om valet. SD i riksdagen. Ja, vad gör man. Gråter? Skriker? Flyttar?
'
Utan att avslöja för mycket politisk åsikt hos mig kan jag säga att "mitt" parti backade lite grann. Och att jag idag har känt mig väldigt utanför i skolan. Det är synd. Klart att alla ska kunna säga sin åsikt och klart att jag accepterar dem, både åsikterna och personerna som har dem. Men när alla skriker ut sina åsikter och talar om vad som är rätt och fel som om det vore allmängiltigt så krävs det ganska mycket av 159 cm flicka att säga tvärt om (att jag sedan inte är bergsäker på att jag verkligen röstat rätt eller vad jag egentligen tycker gör ju inte saken lättare). Och jag är inte den som inte säger vad jag tycker. Det är inte det att jag nödvändigtvis känner att det är läge heller. Jag behöver inte berätta för folk runt om mig vad jag tycker hela tiden. Men när alla andra tar sig friheten att säga elaka saker om min partifärg så blir jag lite...ja, ledsen ärligt talat.
'
En klasskamrat hade som status på facebook en ganska (läs väldigt) elak kommentar om folk som röstar som jag. Nämnda klasskamrat har också sagt rakt till mig att jag ser hård ut, som en person man inte vill prata med, så det säger kanske mer om honom än om mig iofs.
'
Det lustiga är att det här förföljer mig. Jag har ju berättat hur trött jag är på att förväntas tycka vissa saker. Jag lyckas visst alltid umgås med människor som tycker tvärt om. Eller som typ tycker som jag fast ändå absolut tvärt emot på några hjärtefrågor. Var finns mina likatänkande?
'
Well well, man kan ju vara glad att man inte bor i Grästorp i alla fall. Där har svenskarnas parti (f.d nationalsocialistisk front) tagit sig in i Kommunen. Där kan vi snacka mörkrädd (i dubbel bemärkelse hahaha, nejmengudförlåt....vilket icke politiskt korrekt skämt, men det går väl ihop med min hårda personlighet).
Belbo ser hård ut

om dumma tidningar och fiskatten

Gick genom ica på väg hem från fyra otroligt ineffektiva timmar i engelska parken. Snurrade runt där inne ett tag och tänkte att eftersom min hjärna är förgiftad idag så kanske det skulle vara läge för lite iqbefriad läsning. Ställde mig således och blickade på tidningshyllan för att välja ut nån larvig tjejtidning. I sådana stunder önskar jag nästan att jag inte var feminist. Att jag inte hade några kunskaper om världen och maktstrukturerna. Att jag aldrig reflekterat över förväntningar på tjejer och killar. Men nu har jag det så jag kunde inte köpa någon tidning. Bland alla allmänt fjantiga rubriker som "Vi umgås med prinsar och prinsessor", "Tre träningsknep som lyfter rumpan" och "Så blir du en sexgudinna"  så fanns det två stycken som stack ut lite extra.
'
Den första var "Så blir han en fantastisk älskare -lämna artikeln framme i smyg" En tjej kan alltså inte berätta för en kille hur hon vill ha det. Hon måste råka lämna en artikel framme på soffbordet och vänta på att han ska läsa det och sedan hoppas på att han om några dagar eller veckor omsätter teorierna i praktik. Den andra var snäppet värre. Den gick ungefär "Är som gift fast ändå inte? -Knepen som, äntligen, får dig ringmärkt" Alla kvinnor vill tydligen gifta sig. Att få den där ringen på fingret är högsta prio. Och eftersom vi inte kan prata om detta med våra män så måste vi ta till knep. Men vad du än gör, fria för guds skull inte själv, kvinna!
'
Usch katten ligger och fiser bredvid mig. Det luktar gammal sko här.


skrattar med Fredrik

Jag orkar inte lägga mig i politiken så mycket här. De som känner mig väl vet vad jag kommer att rösta på och det kan räcka så. Men en sak, eller nej två saker vill jag säga. Det första är att jag är så galet trött på att förväntas ha vissa politiska åsikter i olika sammanhang. I kretsar jag förut umgicks i rätt mycket förväntades jag vara blå. "Nu ser det oroväckande ut för Moderaterna eller hur?" Kunde jag få höra. "Jaha" tänkte jag "Tycker jag det? Det visste jag inte". Nu förväntas jag vara rödgrön. "Jag blir så trött på den här dolda borgerligheten som gömmer sig överallt. Det är så äckligt" Kläckte en klasskompis ur sig förra veckan. "Jaha" tänkte jag, "Är det så det är?"
'
Den andra saken. Det ska bli så skönt när valet är över av flera anledningar, som att jag blir nervös av ilskna debatter på TV i tid och otid. Men den största anledningen är att jag är trött på smutskastningen. Jag vet inte om det är så att jag missat båda sidorna av myntet men så vitt jag kan se är det mest från det röda hållet det kastas. Eller från röda väljare i alla fall. På facebook har jag sett en bild av Göran Hägglund cirkulera. Det är ett porträtt och så står det "lite som Jesus fast tvärt om". Nu är jag inte kristdemokrat så mycket kan jag avslöja men det där gjorde mig jätteupprörd. Okej med lite politisk satir. Men att säga att någon är tvärt emot Jesus är bara fruktansvärt. Vet ni vad tvärt emot Jesus är? Antikrist. Satan. Ondskan. Göran är kanske inte en ängel enligt många. Men att säga att han är ondskan. Nej det är inte schysst. Det är inte kul. Att säga att Reinfelt är "lite som Robin Hood fast tvärt om" är däremot lite roligt. Gjorde ett humortest på internet på Comedy Channel där man kan se vem man ska rösta på utifrån vem man delar humor med. Jag skrattar tydligen med Fredrik jag.
'
Slutligen. En helt annan sak. Det är ju tur att man har lite koll på sociala regler och artighetsfraser annars skulle vissa situationer bli galet jobbiga. Jag kan komma på två sådana situationer på ica idag. Say no more.

fina svampar i grimstaskogen

...finns det enligt en originell finsk man i hästsvans. På tunnelbanan i fredagsnatt fick vi äran att samtala med denna kuf. Vi var galet trötta och tyckte att allting han sa var hysteriskt kul. Han pratade om att det finns bra med svamp i Grimsta och att man ska passa sig för vildsvinen. Det kan han ha en poäng i. Någon som däremot inte var lika trevlig var den unge mannen i jeansskjorta (som jag ramlade in i och hårt fick grabba tag i säkert tre gånger under färden).  Han tyckte att vi var ovärdiga för att vi bodde i Grimsta. Vet ni var han bodde?  I Bromma HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. HA. HAHA. Som att Bromma är det coolaste stället i världen. Nej. Han var mycket mallig. Mallig var ordet, sa Bull.
'
Annars har helgen typ inte existerat. Jag sov nästan hela lördagen. Pallrade mig till kyrkan för en liten  kulturnattskonsert som i ärlighetens namn inte var så himla rolig. Kan bero på att jag var så trött att jag nästan såg dubbelt. På söndagen släpade jag mig till JB och översatte en text samt läste en artikel. Så ja. Fredag bra. Lördag och Söndag, dåliga.
'
Ja idag har jag varit i EP. Läste lite om barn som upplever våld och sexuella övergrepp. Välkommen till socionomprogrammet liksom. Tänkte jag skulle gå hem och gå till gymmet när jag upptäckte att jag missat att läsa en artikel. När jag såg att den var på 69 nätta små sidor tänkte jag att det är bäst jag stannar ett tag. En utbytesstudent frågade mig lite om hjälp med inloggningen till datorerna. När jag gick därifrån sen upptäckte jag att han gick typ två meter bakom. Sen gick han samma väg som jag hela vägen till stan. Han var hela tiden två meter bakom och det kändes lite konstigt. Liksom som att jag borde säga hej eller nåt men då skulle jag ju behövt stanna och vänta in honom och säga hej och det skulle varit jättekonstigt eftersom det inte alls är säkert att han fattade att det var jag. Men ni vet när man får den där känslan av att någon stirrar en i ryggen. Dessa sociala regler. Jag tror världen skulle vara lite enklare om vi alla hade lite mer Aspergers.
'
Jaa. En sak till. Kollade typ tre minuter på "Ensam mamma söker". Vilka jääkla kufar! Alltså seriöst vilka killar. Sättet de pratar om de här mammorna på. Inte alla då men ändå. "Ja det rycker ju i baguetten". VEM säger så? VEM? Vilket vider!
'
Nej godnatt snart. Aptrött!
-Aptrött var ordet, sa Bull

nuså

många endings här tycker jag....
nu ska jag sova. jag och mannen i mitt liv. Mr Spock, the cat...

seminarieuppgiftens många ansikten

Mina damer och herrar. Detta är hur man ser ut i Engelska Parken en onsdag eftermiddag när det luktar skunk i korridorerna
okej...då sätter vi igång
sätta igång var det ja...
låt mig dö

om det spända mötet

Ikväll skulle jag kolla på film med sara, hanna och rebecca. Får alltid minst tre skrattattacker med de tjejerna. Supermysigt. Men saker gick inte som planerat och kvällen slutade med att jag blir utelåst ur lägenheten och får spendera en trevlig stund i trapphuset. Lyckas i alla fall komma in till slut och värmer mig med en filt, en katt och andra säsongen av Ally McBeal. Innan detta fick jag dock bevittna ett mycket spännande möte mellan katt och igelkott. Det var....spänt. Vet inte vem som var räddast. Igelkotten, katten eller jag. Det lutar åt katten.
'
Satt och pluggade på JB idag. Allt är som vanligt igen. Andra människor dock. Men samma skjortor, samma välmanikyrerade naglar, samma högklackade skor. Även samma högar av böcker, inferno av datorsladdar, kaffekoppar och samma glasartarde blickar. Det är konstigt egentligen. JB är på intet sätt det ultimata nöjet. Men eftersom jag som sagt är ett vanedjur som min katt så är det det enda stället på jorden jag kan koncentrera mig på. Och inte ens där kan jag koncentrera mig. Har ingen några roliga piller eller nåt jag kan ta? Det är fantastiskt stört att man tycker att det är roligare att titta på en stentrappa utanför fönstret än på datorskärmen.
'
Helgen var i alla fall fantastisk på många sätt. Konserten i fredags (Vi sjöng Duke Ellington, om nån missat det) gick superbra och högisen i söndags var faktiskt rätt trevlig för att vara högis. Till och med predikan var rätt kul. Och jag har fått in en ny nattvardsteknik så jag lyckas undvika att trycka upp oblatet i gommen. Hatar när det händer. Det kan lätt sitta kvar resten av dagen. Sedan står man där och försöker lite diskret få loss det. Spanade även in marknaden på Vaksala torg i lördags för första gången på evigheter. En himlans massa skräp där alltså. Det roligaste var när jag kollade in en stor väska full med film. Läste titlarna för mig själv "Bridget Jones, James Bond, Rocky, Wallander, Svenska synder 4....EH?"

kör en morgon i engelska parken

Vaknade av att grannen ovanför slipade golven klockan kvart i åtta. Så jag tar en osminkad och okammad morgon i engelska parken med lite spansk språkhistoria. Super!
GOD MORGON!

dö halsjävel, dö!

Amputation?

RSS 2.0