humor

Bara en parentes.
Detta är fantastiskt.
Tack Hanna =)
'
http://web.kristinehamn.se/skola/gustav/projekt/livet/2000/arbete_s_f/skola/aktiviteter/regler/index.html
'
Bildtexterna. Och teckningarna barnen själva gjort. Moralen är hög!
Lägg särskilt märke till killen med basketkorgen och den förklarande texten bredvid.

Belbo!

The Belbo is a river of southern Piedmont, Italy. It is a right-side tributary of the Tanaro.

The Belbo rises in the Langhe, on the borders between Piedmont and Liguria in the hills of Montezemolo. After flowing through the Piedmontese provinces of Cuneo, Asti and Alessandria, the river joins the Tanaro from the right at Villa del Foro, in the comune of Alessandria.


om kramar och tvång

Såhär på söndagsförmiddagen så sitter jag och slötittar på "kvällen är din", som för övrigt kan vara det töntigaste programmet någonsin. Jag reagerade på att programledaren säger till en liten flicka att hon ska krama sin pappa för att han hjälpte henne. "Det är för lite pappakramar här tycker jag". Okej, nu var det hennes pappa och hon hade med största sannolikhet inte någonting emot att krama honom men hur är det egentligen med det där med kramar?
'
Jag är inte den enda som ifrågasätter att man ska tvinga eller uppmana barn att kramas. Jag minns själv hur det var när jag fick någon fin present av någon släkting och jag blev framputtad för att krama nämnda släkting. Jag hade inga äckliga släktingar det är inte det jag menar. Men jag kanske inte alls var sugen på att kramas just då. Jag kanske inte kände den där släktingen så väl att jag kände mig helt trygg i dennes sällskap, för att inte tala om i dennes famn. Alldeles för många unga tjejer (framför allt men det kan gälla killar också) har svårt att sätta gränser för vad som är okej vad gäller deras egna kroppar. Vad händer med våra barn när vi redan från mycket unga år lär dem att det inte är de själva som bestämmer när de ska ha nära fysisk kontakt med någon, utan att det är andra som bestämmer det. Att faster Agda har rätt till en kram för att hon köpte en fin docka, att farbror Svante har rätt att ha dig i knät för att det var så längesedan han såg dig, att Micke har rätt att känna på dig för att han bjöd på cigg...
'
Barn måste stärkas till att sätta gränser och värna om sin egen integritet. Alla vill sina barn väl och vill skydda dem från övergrepp till varje pris. Glöm inte bort att börja tidigt. Tvinga inte barnen att kramas eller sitta i knät om de inte vill. Försök inte övertala dem och ge dem inte dåligt samvete eller tyck att de är otacksamma för att de inte kramas. Det finns andra sätt att  säga tack på, att hälsa på och ta farväl på. Du har aldrig rätt till en kram. Du har aldrig rätt till en annan människas kropp, vuxen eller barns!
'
(europaparl.europa.eu)

lögardagen

Lögardagen och jag har inte duschat! Katastrof. Blir till att tvaga mig ordentligt snart. Först ska jag till ica och lösa ut en check. Åhå! Kanske köpa en bok. Åhå! Välkommen till the exciting life of Belbo.
'
Idag har päronen tagit mig till ikea i bil, och hem igen.
Inhandlat: Överkast, gardiner, påslakan, blomma+kruka, kuddar
Glömt: Mer blommor, ljus
På ikea har inmundigats lax och chokladmousse. Ej samtidigt. Nu skulle jag egentligen haft jättekul men känner mig kaputt på flera sätt. Har istället lite småtrist kväll. Men, det kommer lagas lövbiff vilket höjer kvällen cirka tre steg på skalan. Från en tvåa till en femma kanske, av tio då.
'
När jag gick på ikea gick jag och drömde om framtiden i en annan lägenhet. För närvarande är det ingen större idé att påbörja något större projekt här hemma eftersom jag är klar med utbildningen i januari och inte riktigt vet vart framtiden bär. Jag kan bli kvar och jag kan ju hamna kanske i sthlm. I så fall ska min nya lägenhet ha en fantastisk planlösning. Den ska i alla fall inte ha ett enormt kök och en jättestor hall, det är ett som är säkert. Inte heller ska köket ha mintgröna luckor. Han som bodde här innan mig gjorde val som med anledning fick mig att starkt betvivla hans smak. Han valde mintgröna köksluckor, bara det! Han valde också att bryta den vita färgen på väggarna i vardagsrummet i mintgrönt och väggarna i hallen i ljusblått. Vilken härlig kall gråaktig färg det var! Fifan. Nu är det i alla fall "light sunflower" i vardagsrummet.
'
Åh, om ni inte käkat på koh phangang eller vare heter, där bakom universitetshuset i uppis (finns ju i sthlm också), gör det! Bums!

magi tack

En seg regning tidig fredagskväll. Väntar väntar väntar på nånting annat än det här. Vad som helst. Ta mig här ifrån.
Det här håller inte. Jag behöver sol och värme nu! Har ju lyckats jobba varenda varm dag typ. Jag vill inte sitta här. Jag vill springa fritt på fälten.
'
Katten tror att han vill ut men jag vet bättre. Usch, lite magi någon?
Seriöst var är Harry Potter när man behöver honom? Han kunde trolla bort spocks stämband för ett ögonblick till exempel, och sen skingra molnen. Harry! Hallå?
'
AAAH! Vem vare? Vem vare som fucking regna!

några år sedan

Citat av Isabella, cirka 14 år
"Men gud vad jag bryr mig, jag bryr mig så mycket att jag tror att jag måste gå iväg nånstans och bry mig"
Gällande även idag!

utfyllnad

Jag har absolut ingenting alls att göra på praktiken idag. Ingenting. Alls. Har varit på familjehemstolkning och nu sitter jag här och korrläser min praktikrapport för typ hundrade gången. Ska nog gå hem istället. Det finns ingen aneldning för mig att sitta här. Kan ingenting hända? Nåt litet besök? Eller ett litet akutfall kanske? Nej, jag sitter inte här och önskar olycka till barnen det gör jag inte. Så jag får väl gå hem då och läsa en bok eller nåt.
'
Stod och trängdes på bryggan igår tills mina fötter sa att det fick vara nog. När ska jag lära mig att bryggan kräver bekväma skor? Annars var det trevligt. Kvällens bedrift stod jag och S för när vi lyckades sno ett bord av tre tyskar. S charmade in sig och jag föreslog tyskarna att de skulle gå ut i det fina vädret istället. "Men det känns taskigt att gå när ni precis kommit" sa den ena tysken, "Men vi ses därute sen ju!" Hehe, jovisstserrö. Tack för bordet!


psykfall del 3

Utrensning av tankar, känslor och minnen. Separera dem och skilja på dem. Vad är verkligt och vad är känsla? Vad är erfarenheter och vad är efterhandskonstruktioner? Vad är inention och vad är slump?
'
Min psykolog är en fantastisk tjej. När man tror att man har gått hos en bra psykolog och sedan träffar en riktigt bra så är skillnaden enorm. Den förra fattade faktiskt inte vad hon pratade om. Hon tyckte att ångest var någonting man skulle lära sig att leva med. Hon hade ju uppenbarligen inte förstått i vilken situation jag befann mig. Men jag svalde det då och tänkte att jag får väl helt enkelt leva med impulserna att gå upp och sätta mig på hustaket och dingla med benen och överväga mina alternativ. Efter att nu såhär i efterhand ha förstått att så inte är fallet, att ångest inte är någonting man behöver lära sig att leva med, så är situationen och mitt synsätt på livet annorlunda. Och tack du gode för det. Men hur kan hjärnan och tankarna egentligen fungera på det här sättet? Jag är så motsägelsefull i mig själv på flera sätt. Alla vet ju att det är enklare att lära än att leva som man lär, men det blir så påtagligt just nu. Här kan man tycka att jag kanske inte borde jobba med det jag jobbar med för att jag inte är redo för det eller inte skulle klara det. Men jag tycker att det inte stämmer. Jag är dels väldigt bra på att gå in i någonting (ett jobb) och vara i det fullständigt, och sedan släppa det. Jag tror verkligen inte att jag gör ett sämre jobb för att jag är lite galen. Jag är så kunnig om min galenskap och kan analysera och reflektera om mig själv så att det inte blir ett problem.
'
Men det var egentligen inte det som jag tänke skriva om, utan det oförståeliga i att ha ett liv fullt av vänner och familj, bra utbildning och fin lägenhet och till och med självförtroende att jag kan det mesta, men ändå känna att allting är helt meningslöst. Självförtroende och självkänsla är inte samma sak. Och hur kan det vara så att jag till och med gillar mitt liv för det mesta, men då och då ändå vill skjuta mig själv i huvudet? Fascinerande ändå, att intellekt och känsla kan ha så svårt att samarbeta.
'
Haha, man vet att man är ett psykfall när man får genomgå en diagnostisk intervju:
"Har du någonsin trott att någon annan person har planterat tankar hos dig"
"Har du någonsin trott att du kan läsa andras tankar"
"Har du någonsin gjort illa människor eller djur för nöjes skull"
Hahaha! Eeh, nej jag har ingen antisocial beteendestörning thank you very much...
'

så himla lamt!

Hahaha en grej som är så himla stor töntvarning på! Personer som gillar facebooksidor av typen
"Vi som älskar att mysa" eller "vi som älskar att skratta" eller "vi som tycker respekt är viktigt".
Vad hade de tänkt att uppnå med detta statement? Vill de skilja sig från alla andra som inte är som dem?
"Nej, jag hatar att mysa och jag tycker respekt är oviktigt".
Jag undrar vad de skriver på väggen på sidan. Ger de tips på hur man myser bäst eller?
-Jag brukar mysa med fleecefilt och earl-gray te
-Nej, jag finner ett duntäcke mycket mer effektivt för att uppnå högsta mysfakor.
Och, inte att glömma alla som troligen skrivit, på respektsidan: "respekterar du mig respekterar jag dig" och "this is me, take it or leave it"
Låt mig skratta högt (och ja, jag erkänner, hånfullt): HAHAHAHAHA

EDIT
Det är nå kaiko med min blogg nu. Av någon anledning syns inte inlägg skrivna efter detta.
Hoppas det åtgärdas snart, för det finns flera stycken. Blogg.se börjar irritera mig lite för ofta nu....
30/4

nattanke

Håller faktiskt med Blondinbella när hon kritiserar en artikel som säger att vår generation inte är samhällskritiska bara för att vi är uppväxta med att man ska satsa på sig själv samt för att vi inte går i protesttåg i 1:a maj. Det är faktiskt så att vår generation kan bry sig hela tiden. Vi behöver inte en demonstrationsdag. Vi kan blogga, debattera, skriva insändare och engagera oss i en massa ideella och politiska organisationer hur mycket vi vill.
'
Aja, har inte tänkt så mycket på det. Bara en nattanke. Men ändå!

den till synes uteblivna undergången

Ja hörrni, världen har än så länge fortsatt att existera trots den förutspådda domedagen. Domedagsprofetiorna haglar över jordklotet och det är lite olika år och datum som har blivit utvalda som den yttersta dagen, armageddon, ragnarök etc. Nu har dagen passerat på Nya Zeeland och än så länge lever människorna.
'
Jag undrar hur domedagen  kommer att se ut om den kommer. Kommer det vara en komet? Kommer det vara en extrem storm eller jordbävning eller tsunami? Kommer vi ha ihjäl varandra i ett enormt gängbråk. Eller kommer Jesus helt sonika komma ner från himlen och samla oss alla för en utvärdering? Jaa....det lär ju visa sig. Jag tycker lite synd om Jehovas vittnen dock. De har ju bara ett fåtal (vad är det, några hundra?) platser i himlen. Så då får man väl dra lott då...
'
Om jorden nu ändå går under idag (det blåser ju rätt mycket) så hoppas jag att den inte gör det förrän efter konserten ikväll! Kom och lyssna gratis på oss i domkyrkan ikv!

ohälsosam underhållning

Det är verkligen som att titta på en asläskig skräckfilm att läsa Kissies blogg just nu. Den tjejen existerar knappt längre. Så fruktansvärt smal.
'
Det är någonting med den ohälsosamma underhållningen som får mig att fundera. Hur kan det egentligen komma sig att vi har den här fascinationen över förskräckligheter? Vad är det hos oss som gör att vi tycker om att bli skrämda och äcklade? Man brukar ju jämföra obehagsväckande företeelser som människor ändå vill höra eller titta på med att bevittna en bilolycka. Man tycker att det är obehagligt och vill egentligen titta bort men man kan inte. För tillfället är detta ytterst jämförbart med att läsa Kissies blogg (same goes nästan för Dessie och Paow förresten).
'
Apropå ohälsosamma bloggar så tycker jag att de som kritiserar exempelvis Kissie (och de andra unga bloggtjejerna) för att vara en negativ förebild och representant av ett osunt ideal, har glömt en annan kategori bloggare som enligt min mening är lika osund. Det är de "fina flickorna". De fina flickorna är typ niotillfem-tjejen, Stina-Lee och UnderbaraClara. Dessa bloggare visar genomgående upp en mycket putsad bild av sina liv. Och, visst, som Hanna argumenterade för ett tag sedan, jag behöver inte veta deras toalettvanor. Men om man jämför med Kissie istället. Ytterst få av Kissies läsare tror jag faktiskt tycker att hon är någonting att se upp till. Jag skulle guesstimate att 4/5 läser hennes blogg för att förundras och förargas och, som vid en bilolycka, äcklas. Ingen vill vara som hon. Hon representerar faktiskt ingenting man vill ha. Däremot Niotillfem-tjejen. Hon visar upp ett perfekt liv fyllt av fester i fräna lokaler och fantastiska kärleksmöten. Inga problem. Allt är lite softat. Alla vet att Kissie mår dåligt och alla vet att hon ser ut som hon gör eftersom hon svälter sig själv. Alla vet att hennes liv är fullt av problem, även om hon säkert är lycklig i stunder. Alla vet inte någonting alls om Niotillfem-tjejen. Hennes liv framstår som helt perfekt men utan ansträngning. Hon uttrycker ingen kamp, inget arbete, ingen vilja eller åsikt.
'
Det finns fler som Niotillfem-tjejen. Husmorsidealet är tillbaka och kvinnor ska helst gifta sig vid 25 och baka cupcakes och ha retrofrisyrer. Därför är inte Kissies blogg farlig för någon annan än henne själv, och en och annan anorektiker. Husmorsidealet är farligt för alla. Det putsade livet är ett farligt ideal, det är det idealet som gör att vissa tjejer går i Kissies fotspår. Går under.
'
Det är min tanke.
'
Farligt. Och då menar jag inte sockret.

sent

såhär sent på kvällen har man ingen koll på nånting...tänkte bara säga det. gonatt

Sluta!

Sitter hemma och läser. Morgonbesöket på praktiken inställt. Ska jobba kväll ikväll. I Tärnsjö. Alla myggors håla. Fifan.
'
Sen tycker jag att alla ungdomar kan sluta må dåligt, slåss, knarka och göra sjlvmordsförsök. Sluta! Det är inge kul.
Och alla föräldrar kan sluta misshandla, ignorera och kontrollera sina barn. Sluta!

illusioner

Kastar ett getöga på bonde söker fru. Slås av böndernas oerhört romantiserade bild av kärlek. Slås sedan av "vanliga" människors romantiserade bild av kärlek. Jag har pratat med människor som verkar tro att kärlek på riktigt ska kunna vara som i en hollywoodfilm. "Man vandrar på moln 24 timmar om dygnet 365 dagar om året". Ehh....jag förstår plötsligt varför de är med i programmet. Föreställningen om att människor är gjorda för varandra. Att det finns en person som är rätt. Att det finns en som gör en hel. Att det finns en som är allt det där man behöver och vill ha, drömtjejen eller killen. Att allting ska vara enkelt. Att det, även när det är svårt ska vara enkelt. Att man bara ska "veta" när det är rätt. Det tror jag inte en sekund på. Är det cyniskt? Kanske. Jag tror inte på ödet heller, eller att allt händer av en anledning. Däremot tror jag att det finns anledningar till att mycket händer och att man kan hitta egna anledningar.
'
Jag blir lite desillusionerad när människor inte är villiga att kämpa. När folk skiljer sig eller väljer att inte inleda någonting för att det inte är just som att vandra på moln. Visst ska man inte vara med någon om det inte är bra. Men vad har vi för förväntningar på kärleken? På livet? På karriären och barnen? På oss själva? På ett bröllop jag var på i år så innehöll löftena att de lovade varandra att alltid finnas vid varandra sida och att stötta varandra och hålla ihop. Men de lovade inte att älska varandra, inte som de gör nu, hela livet. Bara att hålla ihop. Det tyckte jag var fint.
'

väntar

Ikväll sitter jag själv. Skulle åkt till Stockholm men fick ont i magen. Det har regnat. Jag spenderar kvällen med film och tankar. Väntar på att det ska bli imorgon. Väntar på att det ska bli nästa vecka. På att det ska bli sommar. På att det ska bli höst igen. På att allt ska bli någonting annat. På en ny start. På ett nytt liv. Nu väntar jag bara ut tiden. Oh just nu spelar ingenting någon roll.
'                                   .
'
Nya betesmarker...

kossans kusin?

Igår var det Bollnäs tur och retur. Ganska trevligt faktiskt. Men idag mår jag mindre bra. Känns som att jag ätit någonting som min kropp inte gillar. Haha det kan varit kusinen till de kor jag tittade på samtidigt som jag åt igår till lunch. Haha sjuk situation. Kollar ut genom fönstret, ser en massa fina kor som ligger och latar sig i halmen. Kollar på min tallrik och ser deras vän uppskuren brevid potatissalladen. Det var inte det jag menade när jag sa att jag ville ha fler kor i mitt liv.
'
Lite ledsen dag idag. Hmm. Undrar om jag klarar att sitta ute ett tag.

"titta på bääääbiseeeen"


Alltså, all lycka till er med ungar, hus, trädgård, man/fru, bil, sommarstugor och renoveringsobjekt, jag är glad för er lycka. Men jag vill inte förväntas vara intresserad av vilka vagnar ni kör, vilka plantor ni har på balkongen, vad ni ska äta på bröllopsmiddage och hur ni ska inreda ert gemensamma sovrum.
Så vet ni det. Det är så långt bort från min värld just nu. Och jag vill inte tro att det är enda vägen till lyckan. Jag tycker inte heller att det är ett sunt livsmål att vilja gifta sig innan 25.
'
Mina vänners liv är jag väldigt intresserad av, vad det än inkluderar. Men långa utlägg om trädgårdar och vilka grönsaker ni ska sätta och hur ni målar era innertak i sommarstugan....buäh (hmm...kan detta gälla damer inom soc kanske?) Ett hett tips till er alla: Om det sitter någon helt tyst vid lunchbordet (eller var ni nu är), så kan det bero på att ni endast talar om sådant som hon/han inte är inkluderad i alls. Är det inte lite exkluderande att bara tala om barn eller sommarstugor när alla inte har barn, än mindre sommarstugor?
'
Och en sak till. Jag är inte en sån som säger "Men ååh, titta på bäbisen!" Deal.

kossor i hög

Skrev ett inlägg igår men det försvann.
'
Idag har jag gått barfota i gräset, druckit kaffe på en solig veranda, känt sand mellan tårna och vädrat havsluft. Planeringsdag på praktiken. Ibland är det bra.
'
Alltså jag gillar kor. Jag önskar verkligen att jag kände någon som hade kor. Idag har jag sett massa fina kor när vi åkte bil. En sak som är rolig med kor är att de ligger i hög. De hade värsta stora hagen och ändå så låg alla kossor i en hög i ena hörnet. De gillar visst varandra. Hur gör man om man vill ha kor i sitt liv? Man kan ju typ ha sköthästar och sånt. Alltså typ att man hjälper nån som har häst och typ...ryktar den och...vad man nu gör med hästar. Kan man bli det med en ko? Kan man hjälpa till i en ladugård? Jag vet att man kan bo på bondgård, som minisemester typ som B&B och då kan man få hjläpa till. Skulle vilja hänga i en hage nån dag. Kan man gå in i en hage? Vad händer då? Blir kossorna glada eller arga? Får man klappa kor? Kan man rida på kor? Ge mig en ko! Eller en get. Getter är också coola. De påminner om min farfar.
'
Andra otippade djur jag gillar är älgar, änder, ekorrar, får, och åsnor. Alltså tänk att ha en tam anka i badkaret!
Hörde talas om en kvinna som hade femtio svanar i hemmet. Hon gick och kidnappade svanar. Femtio svanar! Needless to say var det fråga om ngt socialfall. Jag gillar inte svanar. De bits hårt. Men de är vackra att titta på. Svanar håller ihop livet ut. "Som människor" brukar vissa säga. Eh? Nån som hört talas om skilsmässa?
'
Undrar hur kor gör.
'
(fotoakuten.se)

LPT!

En liten tanke bara. Apropå vad Alex Schulman skrev
(http://blogg.aftonbladet.se/schulman/2011/05/bekymrad-over-kissie)
Är det inte dags att LPT:a Kissie nu? (Lagen om psykiatrisk tvångsvård, för er som inte är socionomer höhö).
Tjejen är uppenbarligen sjuk. Vissa påstår att hon retuscherar sina bilder men det finns bilder som inte är retuscherade (från bla stureplan.se) och hon är helt galet sjukt smal. Hon har en så klassisk ätstörning. Hela bloggsverige tittar på när hon förstör sig själv och långsamt långsamt går mot förtvining. Hur kan man låta henne ställa upp i det där programmet där bloggare ska åka iväg och bli bartenders på Rhodos eller var det var? Eller är det verkligen så att allt bara är ett hittepå och hon egentligen är frisk och kry? Har svårt att tro det, men man kan ju hoppas. Ale har rätt, ingen talar om detta, varför? Anorexia Nervosa är en dödlig sjukdom. Folk dödar sig själva. Det är läskigt att titta på när någon långsamt tar livet av sig.
'
Jaja, kvällstanke. Skrämmer mig.

i tomteland

Ibland känns det som att jag jobbar i tomteland. Alla ska ha. Och vi ska ge. Ersättningar, arvode, klädbidrag, familjer...
'
"Jaha flickan sparkas och slåss och skär sig, placering...nehe...hon stack....ny placering....nehe....hon eldar...ny placering....jaså du vill bo där? -utreda- Ja det ser bra ut, här blir nog allt bara...åka femtio mil med flicka....nehe....nu skriker hon jävla fitta till personalen och rymmer....nehe....hon försökte hänga sig....bupakuten....utskriven....tillbaka till placering...jaha hon hotar personalen, eldar, rymmer och försöker hänga sig och knarkar....låst placering...jaså mamma är arg på att det är låst...jaså mamma skriver till tidningen...flickan är ledsen...jaha alla hatar soc....oj, hon hade asperger, adhd, bipolär och borderline...bup, hallå!?"
'
Välkommen till placeringsenheten.
Men ibland är det kul. Ofta går det bra. Ofta är barn söta. Ofta är ungdomar roliga. Men ibland känner man sig som Sisyphos. Eller jultomten.
'
Och nej exakt den här flickan finns inte. Men det är lite såhär det kan se ut. Men bara när det är som allra allra värst.

psykfall, fortsättningen

En annan jätteintressant reaktion på psykstörningen, eller kanske på mina meds egentligen, är att min hunger/aptit varierar mer än hälsokostrekommendationerna. Vissa dagar är tanken på mat äcklig och skrämmande. Hungern existerar inte och även om den gör det är det fullkomligt omöjligt för mig att tugga och svälja. Inte ens choklad går ner. Dessa dagar äter jag ett äpple till lunch, eller något annat maffigt. Andra dagar är jag ett svart hål och kan i princip sluka en häst och skölja ner med vättern utan att märka det. Inte så hälsosamt kanske men vad ska jag göra då? Dagarna jag inte vill äta skulle jag på riktigt kräkas mitt i lunchrummet om jag försökte få ner en bir lax eller majs eller vad som. De andra dagarna är jag konstant hungrig och känner mig som en belsenfånge. Detta måste rådas bot på. Tror jag ska göra en mat- och sovklocka. Samt införskaffa en badrumsvåg. Alltså inte en våg man väger badrum på, hehe. Mm, mat-och sovklocka är bra. Bra sak. Säg bra.
'
Just nu känns det helt omöjligt att någonsin göra mig av med min kissemisse, trots att han jamade och kräktes inatt. Katt-skatt. Sötsnut.
'
Jag är ju allmänt känslokall och avstängd nu för tiden. Men vissa saker tar sig igenom. En av de sakerna är:
Gamla ensamma gubbar som står och väntar utanför ica eller apoteket på morgonen innan de öppnar.
'
Ska kanske byta bloggadress förresten, har en liten försöksperiod på en annan nu.

psykfall

Hahaha jag är så instabil. Ena stunden är jag uppe och flyger. Tvättar, diskar, lagar mat och färgar håret. Nästa stund har jag ont i magen och i själen och vill lägga mig under soffan och försvinna. Är vi normala nu för tiden eller? Sover okej nu. Eller ja, det är väl lite olika, men onekligen bättre. Om jag får ligga och sparkas en stund först brukar jag somna, men då kan det bli som för några dagar sedan när katten började bitas för jag låg och stökade. Har slutat gråta också, men det var ett tag sedan. Har även slutat stirra rakt in i väggen. Ni vet inte hur dålig jag varit. Kan avslöja att jag inte borstade tänderna på två dagar för att jag inte orkade köpa tandkräm samt att jag inte duschade på x antal dagar eftersom det var världens största projekt för mig att klä av mig och ställa mig i duschen. För att inte tala om jobbet med att torka och kamma håret efteråt. Nu har jag rent hår, ren lekamen, rena tänder och sminkar mig till och med på morgonen! Det ni! För detta kan vi tacka herr citalopram.
'
Jag måste säga att jag är lite stolt över min egen viljestyrka. Vet ni att jag har ett av världens mest beroendeframkallande läkemedel i min medicinlåda? Lite läskigt. Men man sover rätt så väldigt bra på en halv sobril och en atarax. Haha lyssna på mig jag låter som värsta pillertrillaren. Det är jag inte. Är alldeles för rädd (fullständigt livrädd faktiskt) för droger. Plus att jag inte är så jättesugen på att förstöra mitt liv.

'
Är rädd för bensodiazepiner. Slits mellan rädslan och viljan att sova riktigt bra på natten. Rädslan brukar vinna. Ataraxen är för övrigt lite av ett skämt. Men de är iaf inte beroendeframkallande. Så de kan jag knapra på. Inte för att jag gör det heller. De enda mediciner jag faktiskt tar är de jag måste ta, mina citalopram. De andra tittar jag mest på, och som sagt, fegar ur. Tur att man är intelligent.
'
Två saker gör mig glad nu:
1) Vi har äntligen bokat världens finaste hotell (hoppas jag) i Barcelona. Yihoo!
2) Reklamen för Arla med kossorna som hoppar runt i hagen till joddelmusik.
'
Valborg var förresten jättelyckat och kul! Lite kallt bara. Dagen efter kände jag mig dock såhär:
(blomsters.blogg.se)
'
Funtar på att skaffa mig en sånhär...Vad tror ni?
(psykiatrin.blogg.se)

RSS 2.0