äktenskapsindoktrineringen och heteronormen

När jag var liten och tittade framåt i tiden såg jag alltid mig själv gift, med en man, och med barn. När jag blev äldre fortsatte jag ha den tanken, det målet. En av anledningarna till att jag tog uppbrottet så hårt för nu snart åtta månader sedan, var att jag såg den drömmen, den planen gå i kras.
'
Jag har någon gång hört, och det har säkert många andra också, att efter att en kvinna fyllt 30 har hon större chans att bli träffad av blixten än att bli gift. Jag vet inte om det är sant men det faktum att man pratar om det på det sättet innebär att många tänker att det är i princip omöjligt. Med detta menar man inte bara att det är så det är, utan implicit att det är ett misslyckande att vara trettioårig ogift kvinna. När en ung kvinna säger att hon inte vill ha barn eller make får hon oftast höra "sådär tänkte jag också, innan jag träffade Bertil" eller "du kommer ändra dig när du börjar närma dig trettio". Jaha? Och även om så är fallet så förändrar inte det att den unga kvinnan just nu inte vill ha barn, eller gifta sig.  Förresten, man talar liksom aldrig om hur stor chans en fyrtioårig man har att bli gift. Män blir förresten inte gifta, de gifter sig. Man utgår från att alla kvinnor vill gifta sig och skaffa barn. Okej, man utgår även oftast från att män vill det, men jag uppfattar det inte som att de blir ifrågasatta på samma sätt. Det finns som sagt inte heller samma giftashets. En man blir bättre med åren, en kvinna blir sämre efter 25, eller ja okej, typ 30 nu för tiden då. Jämför innebörden av begreppet ungkarl med begreppet ungmö.
'
Det här är inte så konstigt. Överallt blir vi matade med åsikten att kvinnans största mål i livet är att bli gift och få barn. Kolla tidningshyllorna liksom. Need I say more? Okej, Hollywoodfilmerna då? Och varför inte det tydligaste exemplet av alla, sagorna och Disneyfilmerna som vi är uppväxta med. I alla sagor sitter flickan (även om hon är prinsessa, och även om hon är förhållandevis självständig) passiv och väntar på en prins. Askungen sitter och tar skit från systrarna och väntar på att prinsen ska leta igenom hela landet efter hennes fot (i sagan skär systrarna av sig tårna resp. hälen för att få plats i skon, allt för att bli gift med prinsen). Törnrosa sover i hundra år (tala om passiv) i väntan på en kyss. Ariel, gör en förvandling och blir bokstavligt talat en annan person och lämnar sitt liv bakom sig för killen. Tror knappast de hade en diskussion huruvida han skulle bli halvfisk! Rapunzel sitter och väntar i ett torn.
'
Jaja. Ni förstår. Detta är knappast nya insikter, men likväl sanna.

om dumma namn

Nu ska jag dela med mig av några historier som min vän Alexandra berättat för mig. De är för fantastiska för att inte spridas vidare. Alex jobbar på ett hotell i Wien. Ibland ringer hon mig från jobbet när hon har tråkigt, och ibland berättar hon om människor med skumma namn. Under de senaste månaderna har hon checkat in:
En mrs Dickwish
En mr & mrs Kot-Hoefacker. Detta uttalas Kåt Höfacker.
Idag kom det bästa namnet av alla. Inte en gäst men ändå. En stackars kille som i efternamn heter Arnus! Arnus! Oh my lordy lord.
'
Jag har mått riktigt dåligt idag. Feberhuttrat. Jag vaknade hos F och mådde sämst. Så länge jag satt eller låg ner gick det bra men så fort jag stod upp, eller bara när jag satt i hans knä vid datorn, så började det snurra i huvudet.
Nu sitter jag hemma i soffan och kollar lite på miss Marple. Men jag har sett den förut. Jag önskar att jag var socitetsmänniska i England på trettio- eller fyrtiotalet. Det gör jag.
'
Alex och Ida på Alex jobb.

soctant in the making

Så har jag äntligen fått veta var det är tänkt att jag ska husera under vårterminen. Vi hade väntat på våra praktikplatser sedan i höstas när läraren igår skickade ut ett mejl där det stod att det äntligen var klart och att hon idag skulle komma till föreläsningen med the big news. Tror ni folk var spända eller? Vi snackar nedräkningarnas nedräkning. Nästan alla hade väl loggat in på studentportalen varenda dag sedan november för att kolla om nåt nytt kommit upp om praktiken. Och så äntligen idag. När hon delade ut pappren idag till var och en, som en betygsutdelning, var det som en explosion i klassrummet. Spänningarna vi haft sedan långt innan jul släppte i ett kollektivt haveri. Nu fick vi veta om vi skulle agera skolkuratorer, utredare, jobba på ungdomshem eller på socialtjänst.
'
Själv brukar jag ha otur när det gäller lottningar och liknande. När jag pluggade på lärarprogrammet fick jag göra min praktik på Irstaskolan en bit utanför Västerås. Långt från allt och en ganska sorglig liten håla. Så jag var helt inställd på att behöva pendla till Östhammar. Men vet ni? Jag har fått praktikplats på placeringsenheten på soc här! På min gata. Det tar mig ungefär en minut att gå dit. Jag ser dit när jag går ut med soporna. Jag går förbi varje dag på väg till ica. Fatta! En minut till jobbet, trettio sekunder till gymmet och fem minuter till ica. Har vi guldläge eller? Hoppas nu bara att själva stället är okej. Men om det inte är det så är det iaf nära. Hellre dåligt på min gata än dåligt i Östhammar!
'
Kvällen spenderades med kissemissen i soffan. Försökte titta på morden i midsomer på svtplay men det var så otroligt tråkigt. Alla avsnitt där det handlar om att folk bråkar om mark (vilket är rätt många) och byggnadsprojekt är totalt ointressanta. Jag vill ha passion och bittra släktfejder.
'
Idag har jag annars kommit fram till att min notläsningsförmåga lämnar mycket att önska.
'
Natti natti
Katti katti
och läskig hand...

Hahahaha Johnny!

Den här dagen försvann. Och jag är jättetrött och orkar inte ens byta om. Så det blir mjukisar ikväll.
Vaknade tre i natt av att min kropp levde sitt eget liv. Myror i benen. Det nästan brann i hela kroppen och det var riktigt plågsamt att ligga still. Vad beror det på? Efter en del stökande försvann det och jag somnade om. Nu tittar jag på Morberg på tv. Varför är jag inte ihop med en kock?
'
Idag visade F mig något av det roligaste jag sett. Kolla in dessa killar! Och läs artikeln.
http://www.expressen.se/mode/1.1651951/johnny-hetast-pa-natet
Jämför sedan med denna
http://mvt.se/nyheter/vadstena/1.537090-tva-akta-boois
'
'
Alltså...BYXORNA! (Bild från expressen)
Magnus Gustavsson

om andra konstiga saker man ser

Ibland kommer jag att tänka på andra konstiga saker. En av dem är att F igår nästan blev träffad av en potatis utanför stadshuset, och att jag och det stora exet en gång såg på vägen -inte en överkörd räv, inte heller en bäver- utan en överkörd pizza. Såklart.
'
Sedan finns det sådana här saker.

Tankar om baggen - eller: Ursäkta, vad sa du?

-Bänkade mig lagom till prisutdelningen för bästa manliga biroll. Några sekvenser ur olika filmer.Varför hör man aldrig vad de säger i svensk film? Varför är det bara ett konstant mumlande? Känner mig som en gammal tant, men jag vill bara säga att det var bättre förr. Då hörde man vad människorna pladdrade om. Och det kändes inte mer oäkta. Se på "Fanny och Alexander", eller varför inte "Lilla Fridolf". Det är äkta, det är bra och man hör!
'
-Rickard Wolf, han är lite läskig han. Han ser ut som professor Snape! Alternativt drogad avdankad rockstjärna. Tänk rollen Bill Nighy spelar i "Love Actually". Fast mindre charmig.
'
-Jag älskar Petra Mede! Jag vet att många gärna skulle skjuta henne, men jag tycker att hon är helt fantastisk. Hennes lilla filmsnutt där hon är med i "Snabba cash" är mycket bra gjord!
'
-Det görs lite bra svensk film nu för tiden. Det är tråkigt. Min åsikt är att när det i Sverige görs film, så är det sällan den blir bra. MEN, när det blir bra, då blir det fantastiskt! Sedan ska vi inte glömma att Sverige är ett litet land. Och jag tror att om man jämför med USA så görs det procentuellt sett mycket bättre film här, om man tar i beräkning allt skit som produceras där!
'
-Cecilia Forss är mitt frikort! Snygg, begåvad, driven och rolig.
'
-Pernilla Augusts tacktal berör mig. Vågar inte se "Svinalängorna". Ej heller "Sebbe". Klarar inte sånt. Räcker med att behöva klara det i verkligheten. I jouren, i mitt kommande arbete. Vill inte behöva tackla det på film också.
'
-Varför älskar man att skrika plötsligt på film? Gör man så i verkligheten? Frågar "varför" två gånger normalt för att sedan skrika "VAARFÖÖR?" jättestarkt i ansiktet på någon så att den får spott i ögonbrynen.
'
-Joel Kinnaman tycker jag inte är så bra.
'
-Petra Mede igen. Gillar att hon byter kläder! Och gillar att hon säger "Grattis grattis" till Fares Fares. HAHA! Och älskar att hon jämför Kinnaman med en skiftnyckel.
'
-VAD HAR CECILIA FRODE PÅ SIG?
'
Snillet spekulerar

på mitt slott

Har precis kollat på "stjärnorna på slottet". Vem är Monica Dominique? På fyran går "fångarna på fortet". Vem är Johan Palm liksom? Finns han ens längre. Med risk för att slita på ett redan utnött citat, men NU har de allt fått skrapa djupt i lådorna!
'
Om jag fick välja fyra personer att se på stjärnorna på slottet skulle jag nog säga....
Hasse Alfredsson
Gösta Ekman
Alexander Schulman
.....sen är ju frågan om man skulle kasta in typ Carola eller någon annan lite småjobbig människa här för att skapa lite dynamik. Och nej, jag anser inte att Alex Schulman är en småjobbig person. Fast nej, jag skulle nog hellre se typ Fredrik Lindström eller någon annan som verkar ha nånting att komma med. Skulle välja samma personer att se i fångarna på fortet också!
'
Funderar på vad jag skulle göra på min dag på slottet. Jag skulle nog tvinga alla att öva in en liten sång och en dans, så jag får bossa lite med dem. Sen tror jag att jag skulle göra som Marie Göranzon (vem fan stavar med Z?) och låta alla ha ett fint litet tal om mig.
'
Usch, dagens fail förretsen. Det var att jag införskaffade en "Aroma therapy"-duschcreme som skulle vara "relaxing". Den fyller ingen som helst funktion när det är typ minusgrader i badrummet. Njet, nu blir det te och sen godnatt.
Pyjamas på! Natti natti

vem är vem?

Vem är Björn och vem är Benny?
Vem är Filip och vem är Fredrik?
Vem är Alexandra Rapaport och vem är Alexandra Pascalidou?
Vem är Paow och vem är Dessie?
Vem är Hugo och vem är Nemo?
Vem är Stefan och vem är Krister?
Vem är Velvet och vem är September?
Vilken är O.C och vilken är One Tree Hill?
.......och vem fan är Malin Åkerman?

den påträngande homokulturen

Veckans citat måste ju ha kommit från Erik T Johansson, Sverigedemokrat. I slutet av intervjun på tv igår säger han att:
"Homorörelsen  driver ju på sina frågor väldigt hårt.
De vill påverka oss andra att deras livsstil ska vara en norm."
och
"Nej det är jag ju inte (homofob)
men det kan ju inte vara så att en mindre grupp försöker
pådyvla oss andra sin kultur. Vi vill ju ha våran normala straightkultur"

'
Ja! Vi måste verkligen stå upp mot den påträngande homokulturen. Jag känner varje dag att de homosexuella vänner jag har dömer mig och mitt förhållande med min pojkvän. De försöker alltid insinuera att jag kanske borde skaffa en tjej i stället. Nej, lilla lilla Erik. Jag undrar verkligen vilka homosexuella han har träffat, om han nånsin har träffat någon. Jag undrar på riktigt vad han baserar detta på. Jag vill verkligen fråga honom! Har han märkt nånting jag har missat? Det här känns lite som "islamiseringen av Sverige". Jag har inte märkt den. Jag har inte märkt de homorörelsens pådrivande normförändring. Kan någon förklara för mig? Jag vill för övrigt inte alls ha våran normala straightkultur. Jag ser gärna en kultur där alla sexualiteter är lika normala. En kultur där vi inte använder oss av begreppen hetero eller homo alls. Där alla bara är människor som då och då blir kära i andra människor.
'

abrupta slut

Nu ska jag berätta en sak för er. Några av er kommer säkert att tycka att jag går över någon slags gräns och blir för privat. Jag ska förklara för er varför jag skriver, men först ska jag berätta själva historian.
'
Igår, eller egentligen i förrgår för då började det, fick jag ett missfall. Jag hade ingen aning om att jag var gravid. Jag ville inte vara gravid och jag sörjer inte missfallet. Men det var jäkligt obehagligt. Det krampade någonstans runt livmodertrakten, jag blödde lite och var yr. Jag var chockad. Jag förstod på en gång vad det måste ha varit så jag ringde sjukvårdsrådgivningen som kopplade mig till 112 som kopplade mig till akutsjuksköterska. Några minuter senare stampar två trevliga ambulanskillar in i Fs lägenhet. Jag behövde inte åka till sjukhuset. De sa bara till mig att åka in direkt om det blev värre, vilket det inte blev. Jag var skärrad, mycket förvånad och lite rädd. Jag var samtidigt lättad över att slippa ambulans och jag kände det som att hela ståhejet var årets mest överdrivna händelse. Stackars F var så förvirrad att han sprang omkring med skorna på sig i två timmar efteråt. Själv mår jag bra nu. Det krampade lite från och till under gårdagen och jag är väldigt trött.
'
Så, varför delar jag med mig av detta? Av flera skäl. 10-20% av de registrerade graviditeterna slutar i missfall. Det är väldigt många, och det är säkert fler då som inte registreras, som min som måste varit oerhört kort gången. Jag upplever det som att man inte pratar om missfall. Som att det är hysch-hysch runt det. Jag har ingen stor läsarskara här men jag vill ändå göra någonting för att försöka bidra till ett minskat tabu. Problemet med att inte prata om sådant här är att tjejer inte vet så mycket om det. Man vet inte hur vanligt det är. Man vet inte vad som händer och man känner ingen som har varit med om det. Jag tror att många tjejer känner sig väldigt ensamma om det. Sedan kan det börja florera konstiga rykten också, som när Katrin Zytomierska sa att det bara är svaga tjejer som får missfall. En av anledningarna till att många väntar ganska länge med att berätta att de är gravida är att de inte vill behöva berätta att de fått missfall. Därför väntar man till efter någon "säker" vecka.
'
Några tjejer kanske sörjer missfall, även om de inte vet om att de var gravida till att börja med. Andra, som jag, sörjer inte men känner sig ändå lite tomma och ledsna ett tag. Andra kanske inte bryr sig alls och några av dem kanske känner sig som dåliga människor för att de inte är ledsna. Poängen är alltså att vi måste prata om detta. Så att alla vet hur vanligt det är, så att alla vet vad som händer i kroppen och så att alla vet att man kan reagera väldigt olika. Jag menar inte att alla måste berätta, såklart, alla sätter vi våra privata gränser olika. Jag är privat på andra sätt, jag har ju inte ens sagt Fs hela namn, eller har jag det? Jaja....Jag är dålig på många saker, men att leva som jag lär är inte en av dem. Därför berättar jag för er. Och för att ni ska förstå varför jag nu de närmaste dagarna är lite tankspridd.
'
Värt att notera är för övrigt att stavningsprogrammet inte accepterar ordet missfall, men däremot ordet hysch-hysch...

en andra chans?

Ibland tittar jag på Medium. Jag tycker att det är ett ganska bra program i allmänhet. Lite spännande. Just nu går ett avsnitt som gör mig lite upprörd och då måste jag ju såklart blogga om det.

'
Det handlar om att en dömd våldtäktsman (en man som dömdes för våldtäkt mot en 16-åring för 10 år sedan) flyttar in i bostadsområdet. Han tvingas gå runt och sätta upp varningslappar med en bild på sig själv i området. Alla blir jätteupprörda och en av kvinnorna bestämmer sig för att ha ett grannmöte. På mötet bestämmer de att de ska göra livet så svårt som möjligt för den här mannen så att han ska dra därifrån. Allison (huvudpersonen som är synsk) är också jättearg och orolig, men när hon träffar mannen så får hon inte den här "obehagliga" känslan. Hon tvivlar på sig själv, han är ju en dömd våldtäktsman för guds skull, och bestämmer sig för att ställa upp i demonstrationen i alla fall. Men sedan drömmer hon en dröm där det visar sig att mannen är oskyldig, att tjejen ljugit för att han (som var hennes lärare) inte ville ge henne högsta betyg. Så, ingen demonstration. Allt väl, typ.
'
Men jag funderade. Även om hon inte hade drömt. Om hon vore en normal människa som inte drömmer sanndrömmar, då hade hon alltså ställt sig med resten av mobben och skrikit saker på gatan precis utanför mannens hus. Alltså, jag tycker inte att våldtäkt är någonting att ta med en klackspark. Jag tycker nog 10 år är ett ganska bra straff för våldtäkt. Men efter de där 10 åren kan jag nog ändå tycka att man är värd en andra chans. Att tänka att en våldtäktsman alltid är en våldtäktsman är en ganska läskig människosyn. Att tvinga en man som avtjänat sitt straff att sätta upp varningslappar i sitt bostadsområde känns barbariskt. Är inte tanken med fängelse, i alla fall en av tankarna, att man ska bli rehabiliterad och kunna påbörja ett normalt liv efteråt? Hur ska man göra det om man inleder det med att vända alla emot sig? Visst, om det var i mitt område skulle jag ju också säga till mina barn att hålla sig undan, men jag skulle inte ta fram facklan och högaffeln och ställa mig utanför hans hus.
'
I dagens avsnitt av Medium framställs det som helt okej att döma en människa för all framtid. Detta är i och för sig samma serie där dödsstraff är en bra grej...
'
Åh, en till sak. Hur störigt är det inte att hennes kollega, efter en jäkla massa år, fortfarande tvivlar på hennes drömmar när de visar sig sanna VARJE gång...

söndag

F har skadat ryggen, igen...så dagens planer förändrades lite. Nu inkluderar de typ horisontalläge och film. Helt okej förutom att min dag igår också var det. Skulle behöva röra lite på mig. Inte så lätt när man har en katt i fejjan förresten. Kolla in detta.
Igår gjorde jag ett tredje försök att se senaste avsnittet av Morden i Midsomer. Somnade. Får försöka igen imorgon kanske. Jag blir så less på mig själv såhär när jag inte har nånting intressant att säga. En blomfluga flög precis nästan in i min näsa. Den måste ha övervintrat här nånstans. Vilken kämpe!
'
En annan rolig sak jag gjorde igår var att kolla på gamla glada musikvideos på youtube. Haha Macarena liksom. "They all want me, they can't have me".
'
http://www.youtube.com/watch?v=kK42LZqO0wA
Det är inte Macarena tyvärr.

24 januari 2005

[17:52]  guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuccccccchhhh

shit vad fan håller alla på med?
hur ska man veta vem som talar sanning
när alla bara ljuger och snackar skit hela tiden.

Vem ska vi skylla på? vem är det svarta fåret?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag minns inte riktigt vad jag menade när jag skrev detta. Jag har mina små aningar.
Tänk vad mycket dramatik man upplevde på gymnasiet. Allt var så väldigt viktigt och dramatiskt.

behöver inte

Den här dagen behöver jag inte göra någonting alls. Det enda som bör göras är att ta ner madrassen till källaren, men det är inte så vidare värst krisigt med det. Igår lämnade jag in hemtenta och hade sista seminariet för kursen vilket betyder helt ledig helt utan böcker som viskar "läs mig, läääs mig". Den enda boken som nu viskar läs mig är Ringaren i Notredamme som jag gick av Loe igår. Igår kväll var nämligen Ida och Loe här och vi hade mysmiddag och blev lite allmänt nostalgiska där ett tag. Det kan bero på att Ida fick en idé och i födelsedagspresent gav mig en massa grejer med "Bulgarien 2005"-tema. Om någon av er undrar vad det är kan jag berätta att det bland annat är läppglans och spetstrosor (hehe, ett par av dem var använda. Tvättade dock). Hur kul som helst, och gulligt. Sedan gjorde vi en playlist med musik vi tyckte var grym på gymnasiet. Nu snackar vi typ 2004 till 2006. Jag känner mig ganska säker på att ingen av er skulle tycka att musiken var så bra.
'
Nu har Lovisa precis lämnat Höganäs för den här gången, men vet ni vet ni hon flyttar tillbaka till Uppis nästa helg. Wihoo! Saker är i sin ordning igen.
'
Jag har börjat vakna på nätterna, typ vid fyrasnåret, och har jättesvårt att somna om. I natt med. Så jag känner mig lite sliten. Ser enormt sliten ut också. Så nu blir det Cougar town, eller Vampire diaries kanske, och eventuellt en dusch. Sedan ska jag inleda projekt "försöka få tag på F". Alltid lika spännande och med varierande resultat. See ya!
Belbo säger "Godda"

"hellre knätofsar än kvotering, som jag brukar säga"

Sitter hos F nu. Jag har huvudvärk och är jävligt trött på evidensbaserad praktik.
Idag i skolan pratade jag och Hanna lite om detta:
http://parliamentprincess.se/2011/01/11/religiosa-friskolor/
'
Jag vet att SD försöker tvätta bort sin rasiststämpel, men det här visade ju bara återigen på hur de tänker.
Det är tydligen okej med judiska och kristna friskolor, men inte islamska. Detta då, tydligen, eftersom det är omöjligt för en islamsk friskola att följa svenska grundlagen, och att de motverkar assimilation. Va? Sedan likställer hon islam med islamism....Alexandra föredrar att behandla andra som hon själv vill bli behandlad...hon gillar däremot inte jihad. Smart tjej.
'
Det roligaste är nästan en av kommentarerna, som menar att SD måste sluta med sin folkdansfetish, för det går inte hem hos svenska folket. Iofs sant. Men hos somliga verkar det gå hem för SD sitter ju uppenbarligen i riksdagen. Till skillnad från Feministiskt Initiativ. Hellre knätofsar än jämställdhet, tydligen.

längtar bort

Sitter i EP och längtar till....inte här iaf. Ynk. Har tagit mig igenom en plågsam artikel om evidens. Det är någonting visst med engelska vetenskapliga artiklar. De är som dementorer som suger livsglädjen ur en.
håhå jaja. Nu skickar vi in tentan i stället...

krigsmålning

Godnatt från Höganäs.
Nu är jag klar med hemtentan. Inför sista rycket (för att komma upp i 2500 ord) peppade jag mig själv med en liten krigsmålning. Sedan sparkade jag tentaröv.
'
Vi avslutar med några väl valda ord.
Massa lämnats hem
när den borstar sand
Badrum Badrum
Turk på burk, firas god jul

110112

I shall never be different. Love me.

grattis till mig

WOHOOO JIPPIIIIE HURRAAA! Så har det inte låtit idag, riktigt. Men idag är min födelsedag, eller fådskliap, som Uggla skulle sagt. 23 jordsnurr/vintrar/varv runt solen. Dagen började helt perfekt med att jag tog sovmorgon och fick tårta och paket i sängen. Nu tycker jag inte om prinsesstårta, men det är tanken som räknas och på födelsedagar ska man äta tårta. Jag fick även min alldeles egna halskedja av F. Han sa att det inte var för att han ville ha tillbaka sin haha. Han sa att han tänkte att jag kanske ville ha en lite tjejigare. Så det fick jag. En tjejig silvrig halskedja, och den är alldeles perfekt. Annars skriver jag hemtenta idag i sällskap av min ständiga pluggmate Hanna.
'
Så kan vi se vad jag skrev på min födelsedag för sex år sedan...då var det också tisdag!
Tisdagen 11 januari 2005
Falskt alarm och födelsedag
[15:18] och så fyller jag ju år också!

ny mobil tack så mycket =)
'
'
Ny tjejig halskedja. Anlände i butiksinslaget Guldfyndpaket

följetång, januari 2005

Bombar med inlägg ikväll. Just nu sitter jag och tittar på när När och Fjärran är  i Barcelona. Killen tycker att man ska investera i en snofsig skjorta, tydligen och Leila har svårt med kommunikationen. Nu står killen och tittar på plastiga armband och halsband i någon affär och tycker att det är jättefint. Plastarmband! Skämtar han?
Tänkte bjussa på fortsättningen av följetången!
'
Söndag 16 januari 2005
[19.08]
orka med måndag i morgon!


hahahhahahaaha ok dagens!!


och så har man benhinneinflammation, fett kul!
-eller inte...får inte träna på fyra dagar.

men asså, jaaa...och när fan ska jag ta mitt ass ur vagnen?
det kan man ju fråga sig.
antagligen inte på ett bra tag som det verkar just nu
'
Kan ju tillägga såhär sex år senare (herregud) att den där benhinneinflammationen varade i typ ett och ett halvt år.

den lite sega dagen idag

Jag har skrivit första frågan på hemtentan och ligger således helt okej till i tidsplan. Jag planerar att göra det mesta sista dagarna. Det är ett vinnande koncept. Idag känner jag mig risig, som igår. Lite frysig sådär. Jag har en ensamdag idag. Det är rätt självvalt eftersom jag är lite sjuk och har behövt plugga, ibland är det skönt att bara isolera sig lite från omvärlden. Så jag har idag glidit (bokstavligt talat, mina raggsockar är jättehala) runt i strumpbyxor och pojkvänstischa. Han är rätt mycket större än mig, så den är typ som en klänning. Eller tält. Jag har bakat muffins och lyssnat på Beatles och sjungit med högt i "She loves you yeah yeah yeah!" Men jag är lite ledesen över att missa julen ut. Eller vad det nu heter nu för tiden. "The thing formerly known as julen ut", som Prince skulle sagt.
Imorrn är det fråga två.
'
Hellu
'
Muffins, någon?

lägg skulden där den hör hemma

Jag blir trött, arg och ledsen av Katerina Janouch. Såg att Hanna skrivit om detta också och som av en händelse läste jag samma sak nyligen. Kolla in själva http://blogg.amelia.se/katerina-janouch/2010/10/12/manual-mot-valdtaktsrisk/
'
Det är väl ändå inte mitt ansvar att se till att inte bli våldtagen? Lägg skulden där den hör hemma!
Genom resonemanget som Katerina för så är det alltså vi tjejer som måste ta ansvar för att inte råka ut för ett övergrepp. Ansvaret ligger hos oss. Om vi blir fulla, drogade, går hem själva eller börjar bråka med någon, så får vi helt enkelt ta risken att bli våldtagna. Logiken i detta? Det är ingenting nytt. Såhär resonerar folk över allt, och har gjort i alla tider. Det hänger ihop med tanken om att en tjej med kort kjol får ta att en kille tafsar på henne på krogen. Tänk efter lite nu. Hur ser det ut just nu? Vilken är den första frågan man ställer sig när man får höra om en överfallsvåldtäkt? Jo, den lyder ungefär: "Man varför gick hon där själv?" Vad leder detta till då? Kanske att tjejen blir den som får bära skulden för vad som hänt, som får ta ansvar och skylla sig själv. Om tjejer känner sig säkrare med nyckelknippan i handen så är det ju jättebra, men gör det inte till deras ansvar. Och tipset att inte bli för full eller att hålla uppsikt över sin drink är ju självfallet viktigt! Men inte av den här anledningen.
'
Jag vägrar att låta mitt rörelseutrymme i det offentliga rummet bli begränsat av att vissa män våldtar! Jag tänker fortsätta att gå hem när jag vill från festen, i stället för att vänta på att någon annan ska kunna följa mig hem. Om denna någon annan är en kille är ju förresten riskerna enormt mycket större att han våldtar mig än att random främling i engelska parken gör det. Jag vägrar att ta ansvar för vissa killars sviniga beteende. Ju fler vi är som vägrar anpassa oss, desto snabbare sker förändringen. Mitt mål? Att första frågan efter en överfallsvåldtäkt inte ska vara "Men varför gick hon där själv?", utan "Men vad gjorde han där, och varför gjorde han så?"

blöh

Idag har jag träffat min fina berlinare, Viktoria. Vi var frysiga, trötta och fattiga så vi befann oss inomhus i sittande position hela dagen, förutom när vi halkade omkring på Stockholms inte så bra snöröjda gator. Idag var dagen man skottade tak på söder, för övrigt. Jag har spanat kändisar också. Eller ja, en kändis och en halvkändis i vissa kretsar. Kändisen var Bob Hansson i egen hög person med latte, macka och dator. Halvkändisen i vissa kretsar var bloggfrans. Dock var trippen inte direkt bra för min förkylning. Mår inge vidare nu alltså.
Återkommer.

trettondagsafton

...och jag känner mig lite risig. Yrslig typ. Sitter och samlar krafter för att ta mig till ica. Idag har jag gått med mamma på stan och fått en parfym i för tidig födelsedagspresent. Jag har även äntligen lyckats få in bilderna från nyår på datorn, så nu finns de på fejjan för allmän beskådan. I morgon blir dagen jag sparkar tentaröv, oavsett fysiskt (eller psykiskt) tillstånd. Jag var en sväng på IKEA igår och beställde en ny soffklädsel! Korndal Brun, om det säger er någonting...I mitt hushåll måste man kattanpassa såväl möbler, textilier som kläder. Jag kan inte ha svarta kläder till exempel, eller en vit soffa. Allt måste gå i kattfärger, dvs gråbrunt. Ni undrar säkert jättemycket över den där F förresten. Men jag tänker inte säga så mycket om honom. Men för att ni inte ska börja tro att han är ett fantasifoster så visar jag en bild på hans halskedja, som har hängt runt min hals i typ tre veckor nu. Ja jag vet det är högstadienivå på det.
'
'
Soom det ser ut just nu stannar Loe i Svealand i vår! Även om det inte är helt oproblematiskt så är ju jag såklart jätteglad att få ha henne här. En vän mindre i exil! Nu är det bara tre kvar...
'

fryser i engelska parken

Det är kallt här. Därför ser jag ut som en muslim idag...
Det går rätt så segt med hemtentan förresten. Men vi har en palm här i alla fall!

täcke över dagen och följetång

Måndagen har inte direkt varit strålande. Jag kunde inte somna igår kväll och när jag väl gjorde det, vid femsnåret, drömde jag sjukt läskiga mardrömmar hela natten. Jag har förut drömt att jag var en vampyr. Men då var det en rätt cool dröm. Jag var snabb och stark. Men den här gången var det en läskig dröm. Jag var först i ett läskigt hus, folk var döda eller skulle dö. En liten flicka var vampyr (tänk "låt den rätte komma in"). Sen hamnade jag i värsta knarkarkvarten i ett gammalt parkeringshus. För att vara säker bytte jag skepnad ofta. Jag blev en liten flicka (för vem muckar med en fyraåring?) och en stor svart vakt, omväxlande. Sen var jag själv vampyr. Då återvände jag till knarkarkvarten där jag attackerade och dödade olika människor. Tolkningar på detta?
'
Var galet trött men gick till skolan och lyckades skriva typ tio rader på hemtentan. Ville ha sällskap men fick inte tag på F. Gick sedan hem, frös jättemycket. Försökte sova en stund men då sätter ett billarm utanför fönstret igång och det tjuter i 20 minuter. Pratar i telefon och blir ledsen. Pratar med F och mår lite bättre. Fryser fortfarande. Får ont i halsen och känner mig sjuk. Så nu sitter jag invirad i filt. Glömde min kamera hos F så kan inte göra nya försök med att lägga in nyårsbilderna heller. Om jag inte är sjuk imorgon ska jag plugga och sen åka till IKEA och äntligen köpa mitt efterlängtade sofföverdrag. Ikväll äter jag oliver och kollar på Kick Ass. Har haft bättre dagar, men jag satt i alla fall inte på flygplanet som fick störtdyka åttatusen meter idag.
'
Jag ska börja med en ny följetång! Ni ska få ta del av valda delar av min dagbok som jag skrev på internet, på en sida för dagböcker och sådant, under gymnasiet. Vi börjar med....
'
onsdag den 8 december 2004
[21:35] Jag undrar om det här är avslutningen?
De sista raderna, sista sidan i kapitlet, sista kapitlet i boken?
Jag är rädd för svaret, vet inte om jag vågar lyssna när
namnet på hållplatsen ropas ut i högtalarna, för tänk om det är min?
Vill jag gå av? -Jag borde gå av innan jag blir avkastad.
Min biljett har slutat gälla.
Men kanske, kan jag gömma mig på toaletten?
De kanske inte kollar?
Men jag borde gå.
Men jag väntar och ser, en liten stund till
har jag tur (eller otur) får jag åka med en hållplats till.


en vanlig tråkig årsresumé

Hej. Sitter i soffan med Lovisa. Fantastisk nyår igår. Så jävla värt. Charader är ju kul med rätt personer. Jag och John och Lovisa var de som kom på alla charadermeningar. Det roligaste med det var att jag och John (som var ett lag) och Lovisa ovetandes om varandra skrev ner meningen "Vem vare som kasta?". HAHAHA. Vi har samma humor tydligen. Middagen var fantastisk, personerna var fantastiska och John var jätterolig med sina fyrverkerier. Min dator krånglar och vill inte ta emot bilderna från kameran, så jag återkommer med det lite senare. Promise. Nu gör vi en årsresumé i stället.
'

Den här är stulen. Från Hanapee tror jag. Eller ja, den här har väl cirkulerat runt i bloggsverige. Enjoy!
'
Gjorde du något i år du inte gjort förut?
Njae. Jo jag har dejtat. Det har jag aldrig gjort förut. Blev ju tillsammans med det stora exet på en gång, utan dejter. Nu har jag fikat, gått promenader, ätit middag och tittat på film. Det var en ny upplevelse.
Har du några nyårslöften?
Jag är den minst originella personen i världen så jag tänkte börja träna lite mer. Tänkte också minska mitt kontrollbehov och chilla lite mer. Ta dagen som den kommer och inse att väldigt få saker är av så stor betydelse som jag tror att det är.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja. Ingen supernära vän. Men sopraner har fått barn, och bekanta. Kul för dem. Det skulle förvåna mig mycket om någon av mina nära vänner skaffade avkomma inom närmaste tiden.
Vilka länder besökte du?
Det var nog bara Österrike i år, men det var inte så bara. Hade the time of my life i Wien med finaste Alex.
Vilket datum 2010 kommer du aldrig glömma?
Den var svår. Det finns många händelser jag inte kommer att glömma, men inte datum. Hmm, jo den 14 juni kommer jag aldrig att glömma.Förhoppningsvis inte den 29 december heller.
Vad var din största framgång 2010?
Att gå vidare. Att överleva. Att kunna se på framtiden med hopp om livet och att kunna skratta igen. Att kunna klara mig själv.
Största misstaget?
Jag gillar inte riktigt att tänka så. Jag känner att jag har begått ganska många misstag under året, framför allt under hösten. Men att utnämna någonting speciellt till största misstaget är dels för svårt, dels onödigt. Skulle eventuellt säga att det var att köpa två filtar som överkast till sängen. Katten gjorde sönder dem på två dagar.
Bästa köp?
Ja det var inte filtarna i alla fall. Min lilla röda klänning är jag sjukt nöjd med. Även min rosa stora tröja som jag typ bor i. Annars var väl Wienresan ett bra köp!
Vad spenderade du mest pengar på?
Kurslitteratur. Kul va?
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2010?
Waka Waka med Shakira. California gurls med Katy Perry. Telephone med Lady Gaga. Alla låtar med Robyn och Från och med du...
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Varit själv.
Favoritprogram på TV?
Cougar town och Vampire diaries
Vad gjorde du din födelsedag år 2010?
Var hos tandläkaren...Och hängde med vänner på V-dala.
Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Stickat. Ruggig och sliten.
Den bästa nya personen du träffade
F

RSS 2.0