ett uppgivet rop på hjälp

Fatema och hennes son har flytt till Sverige. De flydde från Bangladesh eftersom Fatema var politiskt aktiv. Hon blev tillfångatagen och utsatt för gruppvåldtäkt av polisen. Våldtäkt är den form av tortyr som ger svårast men. Fatema vill inte leva och försöker skada sig och ta livet av sig med jämna mellanrum. Under tiden hon är inlagd på psyk får hon bältas flera gånger eftersom hon försöker strypa sig själv med strumpor, lakan och annat. Hon är i en djup kris, har PTSD och stark ångest. Hon har helt bestämt sig för att hon ska dö. Sonen bor i en värdfamilj och är periovis apatisk. Han gråter mycket, är orolig gör sin mamma och har själv försökt skada sig och pratat om att han vill dö. Sonen är 9 år. I Bangladesh har de ingenting. De är utstött av resten av familjen och Fatemas pappa säger att han inte har någon dotter längre. Personalen på sjukhuset är själva uppgivna.
Fatema och hennes son får inte stanna i Sverige. Inte ens av humanitära skäl.
'
Se dokumentären om en sluten psykiatriavdelning, och Fatemas sorgliga historia.
Vi vet inte var de är nu.
'
http://svtplay.se/v/2478242/sluten_avdelning_-_del_2

Kommentarer
Postat av: Tina

Såg den jag också... F R U K T A N S V Ä R T, och ändå är det där ett öde av vem vet hur många liknande. Kan inte låta bli att undra att om inte F och hennes son får stanna pga. humanitära skäl - vad krävs då?



Hoppas att du mår bra Isabella! Kraaam :)

2011-07-18 @ 22:24:38
Postat av: Bella

Jag vet inte Tina, vad krävs? Direkt dödshot? Man blir så desillusionerad. Men vad ska vi göra? Vi kommer att möta det här, det tror jag, i jobbet.



Tack, jag mår bra. Hoppas du gör det med! Kram

2011-07-19 @ 01:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0