kledur

Kolla in kommentaren jag fick av min kompis Doe. Hon vet vad hon snackar om när det gäller mode. Trust me (hon pluggar sånt i Paris, inte design alltså, utan mer management med mode).
Postat av: Doe

Det var faktiskt YSL som inforde byxan, fracken tom och kort darefter armé outfits till kvinnan, tror int det var sa svart for kvinnorna da att anamma stilen efter som det gradvis redan hade trappats upp fran krinolin och korsett till poiret som tog bort korsetten men gjorde omojliga kjolar till chanel som kortade kjolarna och gjorde kladerna bekvama och anpassade att jobba i (hon borjade sjalv anvanda brallor) men sen vare ju ysl som sagt och da blev det mer som en sjalvklar utveckling. Han gjorde massa reklamfilmer dar kvinnorna brot sig fria och sket i att vara sina karlar till lags och alla bara alskade det fran forsta borjan, det var nog mest gamlingar som tyckte det var daligt

'
Om ni inte ser vad det står så är det i alla fall en beskrivning av hur utvecklingen gick fram till att kvinnor började använda byxor. Kvinnokläderna blev mer och mer funktionella för att sedan kunna vara såväl byxor som armékläder. YSL var först, även Chanel var en pionjär. Det var alltså en gradvis utveckling mot byxbärande. Enligt mig kan vi se samma sak på herrsidan. Men inte lika tydligt kanske. Mycket av modet vi ser blir mer och mer androgynt. För ett litet tag sedan (om det var förra året, minns inte, är inte så snabb i svängarna) så kunde man se mycket långa koftor på män. Detta i kombination med tajta jeans gav en siluett snarlik den kvinnliga, då tjejer länge sprungit omkring med leggings och tunika. Om ni håller er lite uppdaterade ser ni hur mycket androgynt mode som visas.
'
Iofs kanske man kan argumentera för att modet svänger fram och tillbaka, men att gränserna mellan manligt och kvinnligt vad gäller kläder har blivit mer flytande kan vi vara överens om. Kanske är det högst möjligt att vi snart ser män i klänning och kjol. Det tror jag. På 90-talet kunde killar ha sarong och va skitcoola. Nu kan ingen ha sarong, varken män eller kvinnor, gräsligt klädesplagg! Kanske kommer männen inte ha på sig sina fruars kläder, men mansklänningar och manskjolar kommer säkert vara här för att stanna inom 60 år. Tror jag i alla fall. Den som lever får väl se.
'
Dock kan vi också märka att det androgyna modet framför allt handlar om kvinnor som klär sig lite mer manligt. Kavaj och bycor med hängslen och hatt och så. Ni har kanske vid det här laget förstått min mening kring detta. Det beror på att manligt är högre värderat än kvinnligt. Kanske är det därför det gick så mycket enklare och snabbare för damernas mode att närma sig det manliga. Manligt är bra. Att närma sig det manliga är att göra en förbättring, ett uppköp. Medan att för en man att närma sig det kvinnliga, det är att sänka sig till en lägre nivå. Det är därför en kvinna i kostym är uppklädd medan en man i klänning är löjlig. Suck. Men som sagt, kanske håller det på att långsamt förändras. Det gäller bara att vi försöker att inte sätta för mycket käppar i hjulet för den utvecklingen. Det är faktiskt jättepraktiskt med kjol och klänning! Speciellt på sommaren!

Kommentarer
Postat av: Jenny

För några år sedan tyckte vi en varm vår och sommar på min arbetsplats att vi skulle införa kjolfredag för alla eftersom kjol är svalt. Seth var helt med på detta. Självklart var det vi tjejer som bangade. Idiotiskt.

2011-03-04 @ 17:42:36
URL: http://grusimaskineriet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0